Kaupunginvaltuusto, kokous 27.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 22 Valtuustoaloite: Terveysliikuntavälineiden lainaamo (lisäpykälä)

KAJDno-2023-456

Valmistelija

  • Tuija Aarnio, Hallintojohtaja, tuija.aarnio@kajaani.fi

Perustelut

Pöytäkirjaan merkittiin valtuutettu Risto Oikarin (kesk.) esittämä sekä yhdeksän muun Keskustan valtuustoryhmän allekirjoittama seuraavan sisältöinen valtuustoaloite:

"Kajaanin Keskustan valtuustoryhmä haluaa tukea terveysliikuntaa liikuntavälineitä lainaamalla

Iso osa väestöstä liikkuu terveytensä kannalta liian vähän. Kajaanin on vastannut liikkumattomuuteen laatimalla Kajaanin liikkumisohjelman. Liikkumisohjelma laajentaa liikkumisen ja sen edistämisen näkökulmaa arkiliikunnalla, paikallaan olon vähentämisellä, matalan kynnyksen liikkumisolosuhteiden luomisella sekä liikkumiseen kannustamisella. Ohjelmaan on määritelty yhteistyössä kaupungin eri toimijoiden kanssa toimenpiteitä liikkumisen edistämiseksi ja paikallaanolon vähentämiseksi. Liikkumisohjelman mukaisesti kuntalaisten hyvinvointia tulee edistää arki- ja terveysliikuntaa lisäämällä ja tukemalla. Kirjastoissa liikuntavälineet ovat helposti kaikkien saatavilla. Liikuntavälinelainauksen taustalla on lisätä kuntalaisten hyvinvointia muun muassa liikunta tukemalla.

Luodaan kaikkiin Kajaanilaisiin kirjastoihin mahdollisuus lainata liikuntavälineitä omaan käyttöön kirjastokortilla. Välineet lainattaisiin kirjaston henkilökunnalta, ja ne palautetaan henkilökunnalle siihen kirjastoon, josta ne on lainattu. Liikuntavälinekasseja ei voi etukäteen varata eikä lainoja uusia. Kirjaston lisäksi lainaamo voisi olla Vimpelilammen urheilukeskuksessa."

Päätösehdotus

Valtuustoaloite lähetetään kaupungin hallintosäännön 119 §:n mukaisesti kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Päätös

Valtuustoaloite lähetettiin kaupungin hallintosäännön 119 §:n mukaisesti kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

 

Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §