Kaupunginvaltuusto, kokous 27.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Valtuustoaloite: Ohjattua kesätoimintaa 7-8 -vuotiaille lapsille kesä-heinäkuulle  (lisäpykälä)

KAJDno-2023-452

Valmistelija

  • Tuija Aarnio, Hallintojohtaja, tuija.aarnio@kajaani.fi

Perustelut

Pöytäkirjaan merkittiin valtuutettu Tiina Kyllösen (sd.) esittämä sekä muun Kajaanin sosialidemokraattisen valtuustoryhmän kannattama seuraavan sisältöinen valtuustoaloite:

"Ohjattua kesäajan toimintaa 7 - 8 -vuotiaille lapsille kesä-heinäkuulle

Elämme Kainuussa työvoimapulan aikakautta, eläköityminen kiihtyy vuosi vuodelta ja tarvitsemme tekijöitä niin sosiaali- ja terveysalalle, palvelualoille kuin teollisuuteenkin. Taikatemppua tähän ei ole olemassa, mutta pienistä suurista teoista työnteon ja arjen yhdistämisen helpottamiseksi on valtavasti apua työnteon mahdollistamiseksi. 

Nykyisen mallin mukaisesti Kajaanin kaupunki ei enää mahdollista 1.-2. luokkalaisille lapsille kesäajan toimintaa. Tämä tarkoittaa sitä, että lukuisten 7-8-vuotiaiden tulisi kyetä pärjäämään kesällä työpäivien ajan yksin, kun vanhempi tai vanhemmat ovat töissä. Se on ristiriitaista, koska kuitenkin näemme tämän ikäluokan olevan aamupäivä- ja iltapäväkerhojen tarpeessa koulukautena. 

Turvataksemme lasten hyvinvoinnin ja mahdollistaaksemme mahdollisimman monen henkilön töiden vastaanottamisen kesäkaudella, Kajaanin sosialidemokraattinen valtuustoryhmä esittää, että Kajaanin kaupunki alkaa selvittämään, kuinka voidaan toteuttaa 7-8-vuotiaille lapsille, huoltajan työhön perustuvaan, toteen näytettyyn tarpeeseen, kesäajan päivätoimintaa.

Kajaanissa 28.3.2023

Kajaanin sosialidemokraattinen valtuustoryhmä"

Päätösehdotus

Valtuustoaloite lähetetään kaupungin hallintosäännön 119 §:n mukaisesti kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Päätös

Valtuustoaloite lähetettiin kaupungin hallintosäännön 119 §:n mukaisesti kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

 

Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §