Kaupunginvaltuusto, kokous 12.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 56 Valtuustoaloite: Digitukipalveluiden tarpeen selvittäminen (lisäpykälä)

KAJDno-2023-789

Valmistelija

  • Tuija Aarnio, Hallintojohtaja, tuija.aarnio@kajaani.fi

Perustelut

Pöytäkirjaan merkittiin valtuutettu Paavo Enrothin (kok.) esittämä sekä muun Kajaanin Kokoomuksen valtuustoryhmän kannattama seuraavan sisältöinen valtuustoaloite:

"Esitän, että Kajaanin kaupunki selvittää, onko Kajaanin kaupungin alueella riittävästi ns. tukihenkilöitä, jotka tarvittaessa auttavat ikääntyneitä kunniakansalaisiamme tai muita henkilöitä digipalveluissa.

Suurin osa palveluista mm. pankeissa, vakuutusyhtiöissä, verohallinnossa, Kelassa ja hyvinvointialueella vaativat vahvan tunnistautumisen palveluiden saamiseksi. Osalla kansalaisista ei ole tarvittavia tietokoneita, älypuhelimia tms. laitteita, joilla tunnistautuminen onnistuu. Osalla kaupunkilaisista ei ole myöskään pankkitunnuksia, jolloin pelkona on kaikkien palveluiden ulkopuolelle jääminen.

Mikäli selvityksessä ilmenee, ettei riittäviä digitukipalveluita ole saatavissa, niin kaupungin tulisi järjestää em. palvelut joko omana työnä tai yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa. Kaupunkilaisia tulisi myös riittävästi informoida palveluiden saatavuudesta.

Kajaanissa 12.6.2023"

Päätösehdotus

Valtuustoaloite lähetetään kaupungin hallintosäännön 119 §:n mukaisesti kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Päätös

Valtuustoaloite lähetettiin kaupungin hallintosäännön 119 §:n mukaisesti kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

 

Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §