Sivistyslautakunta, kokous 22.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 23 LISÄPYKÄLÄ: Kesätyösetelin myöntämisperiaatteet (lisäpykälä)

KAJDno-2023-274

Valmistelija

  • Sanna Oikarinen, sanna.oikarinen@kajaani.fi

Perustelut

Kajaanin kaupunki sekä Kainuun maakunta kuntayhtymä (v.2005–2012) on eri muodoilla tukenut v. 1994 alkaen kajaanilaisten nuorten kesätyöpaikan saamista.
Nykyisen hallintosäännön 28 § mukaan nuorisopäällikkö päättää perusopetuksen ja toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoiden kesätyöllistämisrahalla palkattavista kesätyöntekijöistä ja kesätyösetelitukien myöntämisestä. (kv 2.11.2020, kv 7.11.2022) Nuorisopäällikkö myöntää nuorten kesätyösetelit vuosittain hyväksytyn talousarvion puitteissa sekä sovittuihin myöntämisperiaatteisiin perustuen.

Myöntämisperiaatteita on tullut tarpeen päivittää ikärajojen osalta selkeämmiksi. Keskeisin muutos koskee kesätyösetelin myöntämistä kaikille kyseisenä vuonna 16, 17 tai 18 vuotta täyttäville perusopetuksen ja valmistavan opetuksen oppilaille riippumatta siitä, päättyykö perusopetus ko. vuonna. Lisäksi edellytetään, että kesätyösetelin hakija on kajaanilainen tai Kajaanissa opiskeleva nuori. Kesätyösetelin käyttömahdollisuutta laajennetaan koskemaan myös NY-yrittäjyyttä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Mari Lyyra, Sivistysjohtaja, mari.lyyra@kajaani.fi

Sivistyslautakunta hyväksyy liitteen mukaiset kesätyösetelin myöntämisperusteet.

Päätös

Hyväksyi.