Ympäristötekninen lautakunta, kokous 23.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 99 Hiihtomajan (Hakamajan) maanvuokrasopimuksen jatkaminen

KAJDno-2022-1448

Valmistelija

  • Jari Säkkinen, Kaupungingeodeetti, jari.sakkinen@kajaani.fi

Perustelut

Kajaanin kaupunki on myynyt 23.1.2014 Kajaanin Haka ry:lle (y-tunnus: 0185547-3) Vimpelissä sijaitsevan hiihtomajan ja vuokrannut samalla sille n. 956 m² suuruisen alueen tilasta 205-401-1-83 Lahjoitusmaa. Vuokrasopimuksessa vuokra-ajaksi on määritetty n. 20 vuotta ja nykyinen vuokra-aika olisi päättymässä vuoden 2033 lopussa. Kajaanin Haka ry on lähestynyt kaupunkia pyytäen kaupunkia harkitsemaan vuokra-ajan jatkamista 20 vuodella vuokra-ajan päättymisestä laskien. Yhdistyksellä on tarkoitus remontoida nykyisin Hakamajaksi kutsuttua rakennusta, jotta se palvelisi paremmin yhdistyksen toimintaa. Erityisesti remontin tarpeessa on majan wc ja saunatilat.

Kaupunki on tarkastanut vuokra-alueen ja siellä olevan rakennuksen. Vuokralainen on noudattanut voimassa olevan vuokrasopimuksen ehtoja, eikä sopimuksen jatkamiselle ole siten estettä. Vuokrasopimuksen jatkamisen osalta käytäntö on ollut, että mikäli sopimusta jatketaan kesken kauden, pyritään sopimus jatkamaan uusin ehdoin heti sopimuksen allekirjoittamishetkestä tai vaihtoehtoisesti 1.7. tai 1.1. alkaen riippuen siitä kumpi ajankohta tulee vastaan ensin. Tässä tapauksessa sopimusta voidaan jatkaa kahdellakymmenellä (20) vuodella laskettuna vuoden 2023 alusta. Tällöin vuokrasopimuksen jatkettu vuokra-aika päättyisi 31.12.2042.

Koska vuokralaisella on oikeus siirtää vuokraoikeus kolmannelle kuulematta vuokranantajaa, tulee muutettavaan vuokrasopimukseen ottaa erityinen ehto koskien sopimuksen vuokraa, joka nyt on määritetty yleishyödyllisen yhdistyksen vuokratason mukaan. Ehdon mukaan perusvuokra nousee vastaamaan Palokankaan omakotitontin vuokratasoa, mikäli vuokraoikeus siirretään muulle kuin yleishyödylliseksi katsottavalle yhdistykselle. Muutoin sopimusehdot pysyvät voimassa olevan vuokrasopimuksen mukaisina.

Lisätietoja antaa kaupungingeodeetti Jari Säkkinen, p. 044 4214 112 tai sposti etunimi.sukunimi@kajaani.fi.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jussi Heikkinen, Tekninen johtaja, jussi.heikkinen@kajaani.fi

Ympäristötekninen lautakunta päättää, että Kajaanin kaupunki jatkaa kaupungin ja Kajaanin Haka ry:n välistä ns. hiihtomajan maanvuokrasopimusta 20 vuodella vuoden 2023 alusta lukien ja muutoin oheisen vuokrasopimusluonnoksen mukaisin ehdoin.

Päätös

Hyväksyi.

Tiedoksi

Kajaanin Haka ry / puheenjohtaja Jarmo Anttonen

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus


Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

– se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
– kunnan jäsen.


Oikaisuvaatimusaika


Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Kajaanin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.


Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.


Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluessa siitä, kun pöytäkirja on julkaistu tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Oikaisuvaatimusviranomainen


Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Kajaanin kaupungin ympäristötekninen lautakunta.


Postiosoite:  PL 133, 87101 Kajaani
Käyntiosoite: Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani
Sähköpostiosoite: kajaani@kajaani.fi
Faksinumero: 08 6155 2510
Puhelinnumero:  08 61551 (vaihde)
Kirjaamon aukioloaika: klo 8.00-16.00


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö


Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

– päätös, johon haetaan oikaisua
– se, millaista oikaisua vaaditaan
– millä perusteella oikaisua vaaditaan.


Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

 

Pöytäkirja


Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kajaanin kaupungin  kirjaamosta. Yhteystiedot; ks. edellä.