Osallisuus- ja hyvinvointijaosto, kokous 25.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Järjestöjen toiminta-avustukset sekä kohde- ja kehittämisavustukset vuodelle 2024

KAJDno-2024-71

Valmistelija

  • Veera Lintula, Hyvinvointikoordinaattori, veera.lintula@kajaani.fi

Perustelut

Kajaanin kaupungin osallisuus- ja hyvinvointijaosto on kokouksessaan 17.10.2022 § 58 hyväksynyt uudet avustusmuodot sekä avustusten myöntämisperusteet sekä päivittänyt niitä kokouksessaan 30.11.2023 §75. Helmikuussa haettavaksi tulevat järjestöjen toiminta-avustukset sekä kohde- ja kehittämisavustukset vuodelle 2024. 

Kajaanin kaupunki avustaa kajaanilaisia järjestöjä, yhdistyksiä ja yhteisöjä järjestöjen toiminta-avustuksilla. Järjestöjen toiminta-avustusta voidaan myöntää liikunta-, kulttuuri- ja nuorisojärjestöille sekä kylä- ja kaupunginosayhdistyksille. Järjestön toiminta-avustusta voi hakea siltä osa-alueelta, joka on järjestön päätehtävä. Näiden lisäksi hyvinvoinnin edistämisen toiminta-avustusta voivat hakea myös järjestöt, jotka toiminnallaan edistävät hyvinvointia. Toiminta-avustusta myönnetään yhdelle järjestölle vain yhdeltä osa-alueelta. Kohde- ja kehittämisavustusta voi hakea myös muusta kohteesta, kuin siitä, mikä on järjestön päätehtävä.Toiminta-avustus myönnetään hakijoille koko vuodeksi kerrallaan. Yleiset ehdot sekä avustusten myöntämisperusteet löytyvät Kajaanin kaupungin verkkosivuilta: kajaani.fi/avustukset

Toiminta- sekä kohde- ja kehittämisavustusten haku toteutetaan ensisijaisesti sähköisenä hakuna. Sähköinen hakulomake löytyy kaupungin verkkosivuilta osoitteesta: www.kajaani.fi/avustukset. Käsittelemme vain hakuajan sisällä saapuneet hakemukset. 

Tämän haun lisäksi uuden yhdistyksen perustamisavustus sekä järjestöjen ketterät kokeilut ovat haussa toisen kerran elokuussa 2024.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Veera Lintula, Hyvinvointikoordinaattori, veera.lintula@kajaani.fi

Osallisuus- ja hyvinvointijaosto ilmoittaa järjestöjen toiminta-avustukset sekä kohde- ja kehittämisavustukset  haettavaksi 5. - 29.2.2024. Avustushaku päättyy torstaina 29.2.2024 klo 12.00. Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta käsittelyyn.

Päätös

Hyväksyi.


Muutoksenhaku

 

Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §