Osallisuus- ja hyvinvointijaosto, kokous 25.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Tapahtuma-avustus Taidekatu Toivo -taidetapahtuman 3. näyttelyjakso/ Taidevaltatie Toivo ry

KAJDno-2023-1151

Valmistelija

  • Minna Tuunainen, Tapahtumapäällikkö, minna.tuunainen@kajaani.fi
  • Veera Lintula, Hyvinvointikoordinaattori, veera.lintula@kajaani.fi
  • Milja Korhonen, Markkinointipäällikkö, milja.korhonen@kajaani.fi

Perustelut

Taidevaltatie Toivo ry järjestää uuden Taidekatu Toivon näyttelyjakson 14.1. - 17.2.2024. Raatihuoneen torilla / Kauppakadun kävelykadun näyteikkunoissa. Taidekatu Toivo-taidetapahtumakonsepti mahdollistaa useita peräkkäisiä Katugalleria-taidenäyttelyitä tammikuusta 2024 kesäkuuhun 2024 asti. Taidetapahtuma on kaikille kaupunkilaisille ja turisteille 24 tuntia vuorokaudessa auki oleva täysin uuden tyyppinen taidetapahtuma Kajaanissa. Taidekatu Toivon uuden toimintavuoden 2024 avajaisia vietetään sunnuntaina 14.1.2024 järjestämällä kaupunkilaisille mahdollisuus tulla tutustumaan aiempien kahden jo vuonna 2023-2024 toteutettujen näyttelyjaksojen taiteilijoihin ja uuden alkavan jakson taiteilijoihin.

Samassa yhteydessä tullaan järjestämään taidemyyjäiset Taiteilijatuvalla ( = entinen Rosson kiinteistö) Tapahtumassa tavoitteena on viestiä ja markkinoida kaupunkilaisille Taidekadun toimintaa laajemminkin ja samalla juhlistaa uutta alkavaa Taidekatu Toivon kolmatta näyttelyjaksoa. Pyydän huomioimaan, että tapahtuma mahdollistaa keskeytyksettömän taidetapahtuman tarjoamisen kaupunkilaisille ja turisteille. Taidetapahtuma myös tukee Kajaanin Kaupungin matkailumarkkinointia ja mainetyötä sekä myös elinvoimaviestintää. Lisäksi Taidekatu Toivo on jo kerännyt runsaasti positiivista palautetta sekä mahdollistanut eri tyyppisille ryhmille kuten varhaiskasvatuksen lapsille, lapsiperheille, omaishoitajille ja hoidettaville, monille erityisryhmille jne esteettömän ja mutkattoman tavan nauttia monipuolisesta taiteesta. Taidekatu Toivo tulee toteuttamaan näyttelyjaksojen aikana myös muita erikseen järjestettäviä ja myöhemmin tarkentuvia tapahtumia. 

Arvioitu osallistujamäärä on koko näyttelyjakson aikana vähintään 3000 ja avajaispäivänä n. 600. 

Taidekatu Toivon tammikuun uuden näyttelyn avajaistapahtuman osalta budjetti noin 3000 € sisältäen tilan vuokrakustannuksia, työvoimakustannuksia, väline- ja raaka-ainekustannuksia sekä lisäksi markkinointitukea.

Järjestäjä hakee tapahtuma-avustusta 10 100 euroa mm. tapahtuman toteutukseen mahdollisesti vuokrattavaan lisätilaan, henkilöiden palkkakuluihin (tähän saakka tehty vapaaehtoisesti), ja uuden näyttelyjakson muihin kuluihin. Avustusta käytettäisiin myös vuoden 2023 aikana syntyneiden kustannusten kattamiseen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Veera Lintula, Hyvinvointikoordinaattori, veera.lintula@kajaani.fi

Osallisuus- ja hyvinvointijaosto ei myönnä tapahtuma-avustusta Taidekatu Toivo -taidetapahtuman 3. näyttelyjaksoon. Kyseessä on galleriatoiminta, johon ei voida myöntää tapahtuma-avustusta. Myös avajaispäivä kuuluu normaaliin galleriatoimintaan. Kaupunki on myös jo osallistunut 3.000 eurolla Keskustagalleria-pilottihankkeen toteuttamiseen. 

Lisätietoja asiasta antaa kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Minna Tuunainen  sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Päätös

Hyväksyi.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

– se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
– kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Kajaanin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluessa siitä, kun pöytäkirja on julkaistu tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Kajaanin kaupunginhallitus

Postiosoite:  PL 133, 87101 Kajaani

Käyntiosoite: Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani

Sähköpostiosoite: kajaani@kajaani.fi

Puhelinnumero:  08 61551 (vaihde)

Kirjaamon aukioloaika: klo 8.00-16.00; juhlapyhien aattoina ja perjantaisin klo 8.00-15.00.

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

– päätös, johon haetaan oikaisua
– se, millaista oikaisua vaaditaan
– millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kajaanin kaupungin  kirjaamosta. Yhteystiedot; ks. edellä.