Osallisuus- ja hyvinvointijaosto, kokous 25.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 8 Hyvinvoinnin edistämisen ajankohtaiset asiat

KAJDno-2024-24

Valmistelija

  • Veera Lintula, Hyvinvointikoordinaattori, veera.lintula@kajaani.fi

Perustelut

  • Osallisuuskysely
    Tammi-helmikuussa toteutetaan osallisuuskysely, jotta mahdollisimman monella kajaanilaisella on mahdollisuus osallistua osallisuusohjelman laatimiseen. Kyselyyn on tiivistetty asioita mm. jo pidetyistä työpajoista, esimerkiksi kyselyssä olevat tavoitteet on tuotettu työpajoista saadun materiaalin pohjalta. Osallisuuskyselyyn vastaamalla pääsee vaikuttamaan valmistelussa olevaan kaupungin osallisuusohjelmaan. Kysely on avoinna 16.1. - 4.2.2024.
    Linkki kyselyyn: https://link.webropol.com/s/kajaaninosallisuuskysely2024 
     
  • Kajaanin vuoden  2024 osallistuva budjetoinnin yhteiskehittämistyöpaja järjestettiin 10.1.2024. Jatkoon menevät ideat etenevät äänestysvaiheeseen. Äänestys on 1. - 18.2.2024. 
     
  • Kaupungin tapahtuma-avustuksia ja niiden haku- ja myöntämisprosessia tullaan uudistamaan vuonna 2024. Tästä on keskusteltu jaoston kanssa vuonna 2023. Tapahtumajärjestäjille järjestetään työpaja aiheesta ti 19.3.2024 klo 17 - 19. 
     
  • Vuoden 2023 hyvinvointiraportin työstäminen on aloitettu. Raportti tulee osallisuus- ja hyvinvointijaostolle kevään aikana, ja menee valtuustoon yhdessä tilinpäätöksen kanssa.
  • 6kk mittainen pilotti ikäihmisten hyvinvoinnin parantamiseksi käynnistyy helmikuussa. Kyseessä on kokeilu, jossa Gubbe (fi.gubbe.com) järjestää valitulle 20:lle kotihoidon palvelussa olevalle ikäihmiselle Gubbe-avustajan, joka käy viikoittain avustettavan luona. Avustaja voi jutella ja pitää seuraa, pelata, käydä kaupassa, liikkua yhdessä avustettavan kanssa jne. Tarkoituksena on siis tarjota aktivoivaa seuraa ikäihmiselle ja samalla työllistää nuoria. Tästä pilotista saadaan vaikuttavuuden jatkuvaa seurantaa ja tarkemmat tutkimustulokset pilotin loputtua.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Veera Lintula, Hyvinvointikoordinaattori, veera.lintula@kajaani.fi

Jaosto merkitsee tiedoksi. 

Päätös

Merkitsi tiedoksi.


Muutoksenhaku

 

Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §