Kaupunginhallitus, kokous 20.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 140 Työllisyysjaoston jäsenten valinta toimikaudelle 2023 – 2025

KAJDno-2021-428

Valmistelija

  • Tuija Aarnio, Hallintojohtaja, tuija.aarnio@kajaani.fi

Perustelut

Kaupunginhallituksen alaisuudessa toimivan työllisyysjaoston tehtävänä on edistää kaupungin työllisyyden kehittämistä sekä ennaltaehkäistä ja korjata työttömyydestä kaupungille ja sen asukkaille aiheutuvia negatiivisia taloudellisia ja sosiaalisia vaikutuksia. Jaoston käytettävissä olevilla määrärahoilla mm. työllistetään työttömiä, avustetaan yhdistyksiä, yrityksiä ja muita toimijoita sekä toteutetaan työllisyyttä edistäviä projekteja. Työllisyysjaosto vastaa työllisyydenhoidon kuntakokeilun tehtävistä. 

Työllisyysjaostoon kuuluu viisi (5) kaupunginhallituksen toimikaudekseen valitsemaa jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä, joiden tulee olla kaupunginhallituksen varsinaisia jäseniä tai varajäseniä. Kaupunginhallitus valitsee jäsenistä yhden puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Tolonen, Kaupunginjohtaja, jari.tolonen@kajaani.fi

Kaupunginhallitus

- valitsee työllisyysjaostoon viisi varsinaista jäsentä ja jokaiselle henkilökohtaisen varajäsenen

- valitsee jäsenistä yhden puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi.

Jaoston toimikausi kestää siihen saakka, kunnes vuonna 2025 toimintansa aloittava kaupunginhallitus nimeää jaostoon uudet jäsenet tai vuoden 2025 alusta toteutuva työllisyydenhoidon uudistus mahdollisesti muuttaa päätöksenteko-organisaatiota.

Päätös

Hyväksyttiin liitteen mukaan.

Tiedoksi

Valitut