Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen johtokunta, kokous 27.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 15 Kuusamon toimipaikan ohjausryhmä ja jäsenet

KAJDno-2023-537

Valmistelija

  • Anu Kuosmanen, Kainuun ammattiopiston rehtori, anu.kuosmanen@kao.fi

Perustelut

Kuusamon kaupunki on 1.1.2008 alkaen sopinut ammatillisen koulutuksen toteuttamisesta Kuusamon alueella Kainuun maakunta -kuntayhtymän kanssa osana Kainuun ammattiopisto - liikelaitoksen toimintaa. Kuntayhtymän toiminnan päättyessä 31.12.2012 ammatillisen koulutuksen järjestämisestä sovitaan Kajaanin ja Kuusamon kaupunkien kesken Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen toteuttamana. Yhteistyösopimuksella turvataan ammatillisen koulutuksen saatavuus ja sen kehittäminen Kuusamossa.

Kajaanin kaupungin ja Kuusamon kaupungin yhteistyösopimus koskien toisen asteen koulutuksen järjestämistä Kuusamossa on päivitetty vuoden 2022 lopulla ja sopimus on astunut vuoden 2023 alusta.  KAO Kuusamon toimipaikan ohjausryhmän kokoonpano vaatii uuden sopimuksen mukaisesti jäsenmuutoksia. 

Koulutuspalvelujen tuottaminen pohjautuu KAO Kuusamon tulosyksikön ohjausryhmän vuosittain laatimaan strategiseen ja operatiiviseen toimintasuunnitelmaan. Johtokunta nimeää ohjausryhmään kuusi edustajaa, joista vähintään kolme on Kuusamon toimipaikan esittämää edustajaa. Yksi jäsen edustaa Kuusamon toimipaikan henkilöstöä. Ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Kuusamon kaupungin kasvatus- ja sivistystoimialasta vastaava virkahenkilö.

Kuusamon toimipaikan henkilöstö on valinnut keskuudestaan edustajan ohjausryhmään. Ohjausryhmään nimettäväksi valittiin opettaja Jussi Tervo.

Lisäksi esitetään, että ohjausryhmän kokousten muistiot lähetetään koulutusliikelaitoksen johtokunnan puheenjohtajalle ja Kuusamon kaupungin johtokunnan edustajalle. Heidät kutsutaan mukaan ohjausryhmän kokouksiin 1-2 krt/vuosi sekä tarvittaessa.  

Ehdotus uudeksi ohjausryhmän kokoonpanoksi 4/2023 alkaen on seuraava:
 
Kuusamon edustajat (3):
-    Anne Koski-Heikkinen, sivistystoimenjohtaja
-    Jaana Pesonen, koulutuspäällikkö
-    Jussi Tervo, henkilöstön edustaja 
 
Kajaanin edustajat (3):
-    Anni Miettunen, koulutusliikelaitoksen johtaja 
-    Anu Kuosmanen, rehtori 
-    Heidi Manninen, controller

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anni Miettunen, Koulutusliikelaitoksen johtaja, anni.miettunen@kao.fi

Johtokunta hyväksyy esityksen mukaisesti KAO Kuusamon tulosyksikön ohjausryhmän kokoonpanon.

Päätös

Hyväksyi