Ympäristötekninen lautakunta, kokous 29.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 32 Yksityisteiden avustusohjeiden sekä lomakkeiden päivittäminen vuonna 2023

KAJDno-2022-309

Valmistelija

  • Alpo Härkönen, Metsätalousinsinööri, alpo.harkonen@kajaani.fi
  • Jari Säkkinen, Kaupungingeodeetti, jari.sakkinen@kajaani.fi

Perustelut

Kajaanin kaupunki avustaa alueellaan toimivien tiekuntien toimintaa kunnossapitoavustuksin ja peruskorjausavustuksin. Avustukset maksetaan tiekunnille hakemusten perusteella. Hakuaika kunnossapitoavustuksille on vuosittain huhtikuussa. Peruskorjausavustushakemuksia otetaan vastaan jatkuvasti, mutta kuitenkin sillä rajoituksella, että kaupunki avustaa ainoastaan hankkeita, joita myös valtio avustaa. Avustuksia maksetaan vuosittain käytössä olevien määrärahojen mukaisesti. 

Kunnossapitoavustushakemuksia tiekunnat voivat tehdä kaupungin sähköisten palvelujen kautta sekä paperisella lomakkeella, joita on saatavissa kaupungintalolla. Kaupunki on tarkistanut käytössä olevat avustusohjeet sekä tehnyt niihin laissa tapahtuneiden pykälän numeromuutosten mukaiset tarpeelliset muutokset ja samalla kaupungin muuttuneen graafisen ilmeen mukaiset muutokset. Hakulomakkeet on päivitetty myös ohjeistusta vastaavasti. Varsinaisia avustusten myöntämisen ehtoja ei ole muutettu ja avustuksen määrä perustuu edelleen jo käytöstä poistuneeseen liikenneviraston ohjeeseen yksityisteiden valtionavustuksista.

Lisätietoja asiasta antaa kaupungingeodeetti Jari Säkkinen, puh. 044 4214112 tai sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jussi Heikkinen, Tekninen johtaja, jussi.heikkinen@kajaani.fi

Ympäristötekninen lautakunta merkitsee tiedoksi

Päätös

Merkitsi tiedoksi.


Muutoksenhaku

 

Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §