Ympäristötekninen lautakunta, kokous 1.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Määräaikaisen autopaikoitusalueen maanvuokrasopimuksen muuttaminen

KAJDno-2022-1500

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Jari Säkkinen, Kaupungingeodeetti, jari.sakkinen@kajaani.fi

Perustelut

Kajaanin kaupunki on neuvotellut Raatikiinteistöt Oy:n aloitteesta Kiilakadulle 30. lokakuuta 2017 solmitun toistaiseksi voimassa olevan käyttöoikeussopimuksen muuttamisesta määräaikaiseksi 10 vuoden ajalle alkaen vuoden 2023 alusta. Sopimuksen tarkoittama alue liittyy olennaisena osana Raatikiinteistöt Oy:n maanvuokraoikeuden perusteella hallitsemaan tonttiin 205-8-6-3 (Timperintie 24), jonka pysäköintipaikat on pääosin sijoitettu sopimusalueelle. 

Toimijan hallitsemalle tontille mahdollisesti tulevien investointien takia toimija on esittänyt, että sopimus voitaisiin muuttaa määräaikaiseksi, mikä turvaisi toimijan käyttöoikeuden alueeseen sopimuksessa sovitun määräajan ajan. Sopimus jatkuisi tämän jälkeen toistaiseksi voimassa olevana kuten tälläkin hetkellä.

Lisäksi toimija on pyytänyt, että Kajaanin kaupunki vuokraisi lisäalueen raskaan kaluston pysäköintialueeksi määräaikaisella maanvuokrasopimuksella välittömästi edellä mainitun sopimusalueen vierestä. Alue sijaitsee kaupungin valtiolta ostamalla määräalalla nro 205-401-1-4-M601, joka on kokonaan asemakaavan mukaista rata-aluetta. Petäisenniskaan kulkeneen entisen teollisuusraiteen alueelta on purettu pois kiskot, mutta ratapenkka on edelleen olemassa. Tarkoituksena on, että toimija tasaa kustannuksellaan alueelle raskaan liikenteen käyttöön soveltuvan pysäköintialueen. 

Kaupunki voi vuokrata alueen asemakaavan mukaiselta rata-alueelta, koska aluetta ei todennäköisesti tulla tarvitsemaan sen nykyisen asemakaavamääräyksen mukaisessa käyttötarkoituksessa. Asemakaavan muutostarve alueella on todettu, mutta muutokseen ryhtyminen ei ole todennäköistä seuraavien viiden (5) vuoden aikana. Alue voidaan vuokrata toimijalle pysäköintikäyttöön kymmenen vuoden määräajaksi sellaisin ehdoin, että alueesta tehty sopimus voidaan tarvittaessa purkaa, mikäli kaupunki tarvitsee aluetta asemakaavan mukaiseen rakentamiseen alueelle myöhemmin laadittavan asemakaavan voimaantulon jälkeen. 

Vuokra-alueen pinta-ala on n. 2700 m² ja elinkustannusindeksiin sidottu vuokrataso on 1034,06 euroa vuodessa, mikä vastaa Petäisenniskan teollisuustontin vuokratasoa. Vuokra-aika alkaa 1.1.2023 ja päättyy 31.12.2032. Muutoin vuokraehdot ovat oheisen maanvuokrasopimusluonnoksen mukaiset ja vastaavat soveltuvin osin teollisuustontin maanvuokrasopimuspohjaa.

Päätösehdotus

Esittelijä

Jussi Heikkinen, Tekninen johtaja, jussi.heikkinen@kajaani.fi

Ympäristötekninen lautakunta päättää, että Kajaanin kaupunki solmii Kiilakadun käyttöoikeussopimuksen muutoksen, jolla sopimus muuttuu määräaikaiseksi ajalle 1.1.2023-31.12.2032 sekä vuokraa n. 2700 m² suuruisen alueen määräalalta 205-401-1-4-M601 raskaan ajoneuvokaluston pysäköintialueeksi kymmenen (10) vuoden ajaksi välille 1.1.2023-31.12.2032 yhteensä 1034,06 euron elinkustannusindeksiin sidotulla vuokralla ja muutoin oheisen sopimusliitteen mukaisin ehdoin.

Päätös

Hyväksyi.

Valmistelija

  • Jari Säkkinen, Kaupungingeodeetti, jari.sakkinen@kajaani.fi

Perustelut

Kajaanin ympäristötekninen lautakunta on 23.11.2022 päättänyt vuokrata Raatikiinteistöt Oy:lle n. 2700 m² suuruisen määräaikaisen autopaikoitusalueen kaupungin omistamasta määräalasta 205-401-1-4-M601 asemakaavan mukaisella rata-alueella 205-871-1-16 osoitteessa Kiilakatu 6, Petäisenniska. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, suunnitelmien tarkennuttua on käynyt ilmi, että alue ei ole riittävän suuri ja sitä olisi laajennettava. 

Kaupunki on tarkastellut laajennusmahdollisuutta ja valmistellut oheisen sopimusluonnoksen vuokrasopimuksen muuttamiseksi. Vuokra-alue laajenisi rata-alueella yhteensä 3980 m² suuruiseksi. Samalla vuokraa tarkistettaisiin pinta-ala muutosta vastaavasti 1524,00 euroon aiemmasta 1034,06 eurosta. Muita sopimusehtoja ei olisi tarpeen muuttaa.

Lisätietoja asiasta antaa kaupungingeodeetti Jari Säkkinen, puh. 044 4214 112 tai etunimi.sukunimi(at)kajaani.fi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jussi Heikkinen, Tekninen johtaja, jussi.heikkinen@kajaani.fi

Ympäristötekninen lautakunta päättää, että Kajaanin kaupunki sopii määräaikaisen autopaikoitusalueen maanvuokrasopimuksen muuttamisesta Petäisenniskan alueella oheisen sopimusluonnoksen mukaisesti.

Päätös

Hyväksyi.

Tiedoksi

Raatikiinteistöt Oy, Esa Lappalainen

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus


Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

– se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
– kunnan jäsen.


Oikaisuvaatimusaika


Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Kajaanin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.


Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.


Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluessa siitä, kun pöytäkirja on julkaistu tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Oikaisuvaatimusviranomainen


Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Kajaanin kaupungin ympäristötekninen lautakunta.


Postiosoite:  PL 133, 87101 Kajaani
Käyntiosoite: Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani
Sähköpostiosoite: kajaani@kajaani.fi
Faksinumero: 08 6155 2510
Puhelinnumero:  08 61551 (vaihde)
Kirjaamon aukioloaika: klo 8.00-16.00


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö


Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

– päätös, johon haetaan oikaisua
– se, millaista oikaisua vaaditaan
– millä perusteella oikaisua vaaditaan.


Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

 

Pöytäkirja


Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kajaanin kaupungin  kirjaamosta. Yhteystiedot; ks. edellä.