Kaupunginhallitus, kokous 21.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 Teppanan koulun lakkauttamiseen liittyvän yhteistoimintamenettelyn käynnistäminen

KAJDno-2023-139

Valmistelija

  • Jyrki Komulainen, Henkilöstöjohtaja, jyrki.komulainen@kajaani.fi

Perustelut

Kajaanin kaupungin talouden sopeuttamissuunnitelmassa (2023-2026) on suunnitelma perusopetuksen kouluverkosta ja mahdollisesti lakkautettavista kouluista. Teppanan koulu on suunnitelmassa kaavailtu lakkautettavaksi 31.7.2024. Ennen kuin koulun lakkauttaumisen asia varsinaisesti ratkaistaan, on sen perusteista, vaikutuksista ja vaihtoehdoista neuvoteltava yhteistoimintamenettelyssä. 

Työnantajan ja henkilöstön välistä yhteistoimintaa kunnassa ja hyvinvointialueella koskevan lain (449/2007) 4 §:n mukaan työnantajan ja henkilöstön välisessä yhteistoiminnassa käsitellään sellaiset asiat, jotka koskevat henkilöstön asemaan merkittävästi vaikuttavia muutoksia työn organisoinnissa, kunnan tai hyvinvointialueen palvelurakenteessa, kuntajaossa tai kuntien tai hyvinvointialueiden tai näiden välisessä yhteistyössä. Työnantajan ja henkilöstön välisessä yhteistoiminnassa käsitellään myös asiat, jotka koskevat palvelujen uudelleen järjestämisen periaatteita,  jos asialla voi olla olennaisia henkilöstövaikutuksia, kuten ulkopuolisen työvoiman käyttöä tai liikkeen luovutusta. Työnantajan ja henkilöstön välisessä yhteistoiminnassa käsitellään myös henkilöstöön, henkilöstön kehittämiseen ja tasa-arvoiseen kohteluun sekä työyhteisön sisäiseen tietojenvaihtoon liittyviä periaatteita ja suunnitelmia sekä taloudellisista tai tuotannollisista syistä toimeenpantavaa osa-aikaistamista, lomauttamista tai irtisanomista. 

Yhteistoimintamenettely on tarkoitus käydä läpi kevään 2023 aikana. Yhteistoimintamenettelyn jälkeen asiasta päättää kunnan toimivaltainen viranomainen.  

Teppanan koulun lakkauttamiseen liittyvää yhteistoimintamenettelyä koulun lakkauttamisen prosessin yhtenä muotovaatimuksena on käsitelty yhteistyötoimikunnassa 1.2.2023.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Tolonen, Kaupunginjohtaja, jari.tolonen@kajaani.fi

Kaupunginhallitus päättää käynnistää Teppanan koulun lakkauttamiseen liittyvän yhteistoimintamenettelyn.

Päätös

Hyväksyi.

Henkilöstöjohtaja Jyrki Komulainen oli asiantuntijana kokouksessa asian esittelyn ajan.