Kaupunginhallitus, kokous 31.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 16 Henkilöstö- ja koulutussuunnitelma 2023

KAJDno-2022-1382

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kati Pääkkönen, Henkilöstönkehittämispäällikkö, kati.paakkonen@kajaani.fi

Perustelut

Esitetään Kajaanin kaupungin henkilöstö- ja koulutussuunnitelma vuodelle 2023. Osaamisen painopistealueita ovat kaupunkistrategian määrittelemät painopistealueet, työhyvinvointijohtaminen, ICT-osaaminen, vastuullinen työpaikkakäyttäytyminen, viestintään liittyvä osaaminen, palvelumuotoiluosaaminen sekä vaarojen arviointi ja riskienhallinta.  Johtamisen osalta käynnistetään johtamistyön muotoilu ja rakennetaan lähijohtamisessa tarvittavan osaamisen pohjalta esimiespassi.  Tulevaisuuden osaajia houkutellaan kiinnittämällä huomioita näkyvyyteen sekä veto- ja pitovoiman vahvistamiseen.  Kriittisenä osaamisenhallinnan prosessina kehitetään koko palvelussuhteen elinkaaren ajalle toimiva perehdytysprosessi. 

Päätösehdotus

Esittelijä

Jyrki Komulainen, Henkilöstöjohtaja, jyrki.komulainen@kajaani.fi

Yhteistyötoimikunta merkitsee tiedoksi.

Päätös

Merkitsi tiedoksi.

Henkilöstönkehittämispäällikkö Kati Pääkkönen oli kokouksessa asiantuntijana asian esittelyn ajan.

Valmistelija

  • Kati Pääkkönen, Henkilöstönkehittämispäällikkö, kati.paakkonen@kajaani.fi

Perustelut

Kunnallisen yhteistoimintalain (449/2007) 4 a §:n mukaan kunnassa on laadittava yhteistoimintamenettelyssä vuosittain henkilöstö- ja koulutussuunnitelma. Henkilöstö- ja koulutussuunnitelma pohjautuu kiinteästi kaupunkistrategian ja henkilöstöohjelman toteuttamiseen sekä toimialojen ja liikelaitosten palvelutuotannon suunnitteluun.

Henkilöstöresurssi mitoitetaan toimialoilla ja liikelaitoksissa suhteessa palvelutuotannon tarpeeseen talousarvion tekemisen yhteydessä.

Henkilöstön kehittämisen tarpeet on koottu henkilöstöltä ja johdolta kyselyn avulla. Osaamisen kehittämisen kärkinä ovat työhyvinvointijohtaminen, ICT-osaaminen, vastuullinen työpaikkakäyttäytyminen, viestintään liittyvä osaaminen, palvelumuotoiluosaaminen sekä vaarojen arviointi ja riskienhallinta. Johtamisen kehittämisen osalta osallistutaan Positiivinen johtaminen -hankkeeseen ja käynnistetään johtamistyön muotoilu sekä tuetaan esihenkilötyötä ja esihenkilönä kehttymistä koulutuksilla (esihenkilöpassi) ja vertaismentoroinnilla. Työhön perehdyttämisen prosessia kehitetään osana HR-järjestelmäuudistusta.

Suunnitelma on käsitelty yhteistyötoimikunnassa 2.11.2022. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Tolonen, Kaupunginjohtaja, jari.tolonen@kajaani.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy liitteenä olevan Henkilöstö- ja koulutussuunnitelman vuodelle 2023. 

Päätös

Hyväksyi.

Henkilöstöjohtaja Jyrki Komulainen ja henkilöstön kehittämispäällikkö Kati Pääkkönen olivat asiantuntijoina kokouksessa asian esittelyn ajan.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

– se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
– kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Kajaanin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluessa siitä, kun pöytäkirja on julkaistu tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Kajaanin kaupunginhallitus

Postiosoite:  PL 133, 87101 Kajaani

Käyntiosoite: Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani

Sähköpostiosoite: kajaani@kajaani.fi

Faksinumero: 08 6155 2510

Puhelinnumero:  08 61551 (vaihde)

Kirjaamon aukioloaika: klo 8.00-16.00

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

– päätös, johon haetaan oikaisua
– se, millaista oikaisua vaaditaan
– millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kajaanin kaupungin  kirjaamosta. Yhteystiedot; ks. edellä.