Kaupunginhallitus, kokous 15.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 228 Vuokatin yhteismarkkinointi

KAJDno-2022-1469

Valmistelija

  • Tuija Aarnio, Hallintojohtaja, tuija.aarnio@kajaani.fi

Perustelut

Kajaanin kaupunki on mukana maakunnallisessa kv. matkailun Arctic Lakeland toiminnassa ja hankkeissa, sekä eri kotimaan matkailun markkinointitoimenpiteissä. Yhteistyötä Vuokatin markkinoinnin kanssa on tiivistetty vuoden 2022 aikana, pohjautuen Kajaanin ja Sotkamon kuntayhteistyöhön, josta on olemassa edelleen voimassa oleva molempien kuntien valtuustojen hyväksymä yhteinen rakennemalli. Rakennemallin eräänä toimenpiteenä on markkinointiyhteistyö Vuokatin Matkailukeskus Oy:n kanssa. 

Kun Kainuussa kartoitettiin ensimmäistä kertaa alueen Visit Finland kv. markkinoinnin yhteistyötä, kaupunki sitoutui osoittamaan Visit Finlandin toteuttamiin markkinointitoimenpiteisiin 15.000 euroa vuodessa yhteistyössä Vuokatin Matkailukeskus Oy:n kanssa. Kajaanin kaupunki omistaa Vuokatin Matkailukeskus Oy:n osakkeista 412 kpl, joka on 11,4 % yhtiön osakekannasta. Kehitysjohtaja Risto Hämäläinen on kaupungin edustaja yhtiön hallituksessa ja markkinointipäällikkö Milja Korhonen kaupungin edustaja Vuokatin yhteismarkkinointitiimissä.

Kaupunki on neuvotellut yhtiön kanssa oheisen yhteismarkkinointisopimuksen, jolla kaupunki osallistuu vuosittain Vuokatin Matkailukeskus Oy:n yhteismarkkinointiin 15.000 eurolla. Rahoitus osoitetaan aiemmasta Visit Finland -rahoituksesta, jota sellaisenaan ei jatketa. Kaupunki voi osoittaa tarvittaessa yhteismarkkinointiin myös lisärahoitusta, mikäli katsoo sen tarpeelliseksi. Vuokatin Matkailukeskus Oy on jo osaltaan hyväksynyt ja allekirjoittanut sopimuksen.
Yhteismarkkinointiyhteistyö käsittää sekä kansainvälisen että kotimaan markkinoinnin. Kaupungin osallistumisesta yhteismarkkinoinnin eri toimenpiteisiin ja näkyvyyteen eri viestintäkanavissa päättää talousarvion rajoissa kaupungin markkinointipäällikkö.  

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Tolonen, Kaupunginjohtaja, jari.tolonen@kajaani.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy liitteenä olevan Kajaanin kaupungin ja Vuokatin Matkailukeskus Oy:n välisen yhteismarkkinointisopimuksen.

Päätös

Hyväksyi.

Kehitysjohtaja Risto Hämäläinen oli asiantuntijana kokouksessa asian esittelyn ajan.

Tiedoksi

Vuokatin Matkailukeskus Oy