Ympäristötekninen lautakunta, kokous 26.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 88 Yhdyskuntatekniset palvelut -tutkimus 2022

KAJDno-2018-1109

Valmistelija

  • Matti Nousiainen, Kaupungininsinööri, matti.nousiainen@kajaani.fi
  • Teemu Hurskainen, Rakennuttajainsinööri, teemu.hurskainen@kajaani.fi

Perustelut

Ympäristötekninen toimiala osallistuu parillisina vuosina teknisiä palveluja koskevaan asiakas- ja asukaskyselyyn, jonka toteuttaa FCG Konsultointi Oy. FCG Oy:n käyttämä kyselylomake on määritetty kuntien yhteisessä TEKPA-projektissa, jonka keskeinen tavoite oli teknisen sektorin tuloksellisuuden mittaamisjärjestelmän kehittäminen.

Tutkimuksessa oli mukana nyt 27 kuntaa. Kajaanissa vuoden 2022 kyselyn vastaajiksi valittiin 800 yli 18-vuotiasta henkilöä satunnaisesti väestötietojärjestelmästä. Kyselylomake postitettiin huhti–toukokuussa 2022 kyselyyn valituille. Kaikille vastaajille lähetettiin aktivointikirje, jossa jo vastanneita kiitettiin vastaamisesta ja vastaamattomia pyydettiin vastaamaan. Vastaajilla oli mahdollisuus vastata myös verkossa. Kajaanissa kyselyn vastausprosentti oli 21 %, joka on 1 %-yksikköä korkeampi kuin koko tutkimuksen keskimääräinen vastausprosentti. Edellisessä kyselyssä Kajaanin vastausprosentti oli 27%.

Raportti on jaettu katuja, puistoja, jätehuoltoa, vesi- ja viemärihuoltoa sekä palo- ja pelastustoimea koskeviin lukuihin. Edelliseen vuonna 2021 tehtyyn tutkimukseen verrattuna palvelutyytyväisyys on parantunut lähes kaikillä osa-alueilla. 

Yleisesti voidaan sanoa, että ympäristötekninen toimiala on pystynyt tuottamaan asukkaille heidän tarvitsemiaan palveluja ja palvelujen käyttäjät ovat olleet niihin tyytyväisiä. Aikaisempien tutkimusten pohjalta tehdyillä palvelullinjausten tarkistuksilla on saatu asukastyytyväisyyttä parannettua. Kyselyn tulokset otetaan huomioon palveluja kehitettäessä.

Yhdyskuntatekniset palvelut 2022 kyselytutkimus on luettavissa osoitteessa www.kajaani.fi/ajankohtaista.

Lisätietoja antavat kaupungininsinööri Matti Nousiainen, p. 044 7100 176 ja rakennuttajainsinööri Teemu Hurskainen, p. 044 7100 625 tai etunimi.sukunimi(at)kajaani.fi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jussi Heikkinen, Tekninen johtaja, jussi.heikkinen@kajaani.fi

Ympäristötekninen lautakunta merkitsee tiedoksi.

Päätös

Merkitsi tiedoksi.


Muutoksenhaku

 

Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §