Vimpelinlaakson kehittämisliikelaitoksen johtokunta, kokous 5.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 13 Tieto ja Taito rakennusten korjaus- ja muutostöiden toteutus ja rahoitus

KAJDno-2022-475

Valmistelija

  • Markku Haverinen, Toimitilapäällikkö, markku.haverinen@kajaani.fi

Perustelut

Tieto rakennukset on rakennettu alkujaan 1970-luvulla ja perus- ja muutoskorjattu 2000-luvulla. Taito rakennukset on rakennettu useissa eri vaiheissa 1970–2000 luvuilla ja perus- ja muutoskorjauksia on tehty useissa vaiheissa 2000–2010 luvuilla. Kajaanin ammattikorkeakoulun tulevan tilankäytön ja tilatarpeiden muutosten sekä tilojen viihtyvyyden-ehostamisen, vetovoimaisuuden ja vielä korjaamattomien pintarakenteiden parantamisen sekä rakennusten turvajärjestelmien uusimisen johdosta on talousarvioon vuosille 2022–2023 varattu määrärahoja yhteensä 1.740.000 € Tieto 1 ja 2 sekä Taito 1 ja 2 rakennuksiin.

Hankkeiden kustannusarviot

Tieto ja Taito rakennusten vuosien 2022–2023 hankkeiden tarkentuneiden suunnitelmien perusteella rakennuskustannukset ovat arviolta yhteensä 1.740.000 €.            

Rahoitus

Hankkeet on tarkoitus rahoittaa kaupungin ta­lous­pal­ve­lui­den toimesta ja koko kaupungin rahoitusjärjestelyiden yhteydessä rahoituslaitoksilta tai pankeilta kilpailutetulla 1.740.000 euron rahoituksella, jonka takaisinmaksuaika on 10 vuotta. Mikäli hankkeiden kustannukset alittavat arvioidut kustannukset, lainaa nostetaan vain todellisen tarpeen mukaan.    

Hankkeen rakennuttajapalvelut liikelaitos hankkii kau­pun­gin tilakeskukselta.

Kajaanin kaupungin hallintosäännön 29 §:n mu­kaan liikelaitoksen johtokunnan toimivaltaan kuuluu päättää liikelaitoksen in­ves­toin­neis­ta sekä lainojen ottamisesta ja niiden ta­kai­sin­mak­suis­ta kaupunginvaltuuston päättämissä rajoissa.

Lisätietoja asiasta antaa liikelaitoksen johtaja Markku Haverinen, puh. 044-7100 302 tai etunimi.sukunimi@kajaani.fi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Markku Haverinen, Toimitilapäällikkö, markku.haverinen@kajaani.fi

Vimpelinlaakson ke­hit­tä­mis­lii­ke­lai­tok­sen johtokunta päättää, että Tieto ja Taito rakennusten muutos- ja korjaustyöt toteutetaan esit­te­ly­teks­tin mukaisella tavalla ja hanke to­teut­etaan kaupungin ta­lous­pal­ve­lui­den järjestämällä 1.740.000 euron rahoituksella, jonka takaisinmaksuaika on 10 vuotta.

Päätös

Hyväksyi.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus


Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

– se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
– kunnan jäsen.


Oikaisuvaatimusaika


Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Kajaanin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.


Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.


Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluessa siitä, kun pöytäkirja on julkaistu tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Oikaisuvaatimusviranomainen


Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Kajaanin kaupungin Vimpelinlaakson kehittämisliikelaitoksen johtokunta.


Postiosoite:  PL 133, 87101 Kajaani
Käyntiosoite: Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani
Sähköpostiosoite: kajaani@kajaani.fi
Faksinumero: 08 6155 2510
Puhelinnumero:  08 61551 (vaihde)
Kirjaamon aukioloaika: klo 8.00-16.00


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö


Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

– päätös, johon haetaan oikaisua
– se, millaista oikaisua vaaditaan
– millä perusteella oikaisua vaaditaan.


Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

 

Pöytäkirja


Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kajaanin kaupungin  kirjaamosta. Yhteystiedot; ks. edellä.