Kaupunginhallitus, kokous 20.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 139 Osallisuus- ja hyvinvointijaoston jäsenten valinta toimikaudelle 2023–2025

KAJDno-2021-624

Valmistelija

  • Tuija Aarnio, Hallintojohtaja, tuija.aarnio@kajaani.fi

Perustelut

Kaupunginhallituksen alaisuuteen on perustettu 1.8.2021 alkaen uusi osallisuus-​ ja hyvinvointijaosto,​ jonka tehtävänä on kaupungin asukkaiden osallisuuden lisääminen,​ yhteistyö kolmannen sektorin ja järjestöjen kanssa sekä avustusten jakaminen. Jaoston perustamisella on korostettu hyvinvoinnin edistämistyön asemaa ja sen laaja-​alaista ymmärrystä koko konsernin tehtävänä, samalla tavoitteena parantaa kuntalaisten vaikuttamismahdollisuuksia.  

Osallisuus-​ ja hyvinvointijaostoon kuuluu viisi (5) kaupunginhallituksen toimikaudekseen valitsemaa jäsentä ja yhtä monta varajäsentä. Jäsenten ja varajäsenten tulee olla valtuutettuja tai varavaltuutettuja. Sivistyslautakunta nimeää yhden jäsenen puheenjohtajaksi ja hänelle varajäsenen,​ ympäristötekninen lautakunta nimeää yhden jäsenen varapuheenjohtajaksi ja hänelle varajäsenen,​ kaupunginhallitus nimeää keskuudestaan yhden jäsenen ja hänelle varajäsenen,​ loput jäsenet ja varajäsenet kaupunginhallitus valitsee valtuutetuista tai varavaltuutetuista. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Tolonen, Kaupunginjohtaja, jari.tolonen@kajaani.fi

Kaupunginhallitus

- valitsee Osallisuus- ja hyvinvointijaostoon viisi varsinaista jäsentä ja jokaiselle henkilökohtaisen varajäsenen. Jäsenistä yksi varajäsenineen nimetään sivistyslautakunnan esityksestä ja yksi varajäsenineen ympäristöteknisen lautakunnan esityksestä. 

- valitsee jäsenistä yhden puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi sivistyslautakunnan ja ympäristöteknisen lautakunnan esitysten mukaisesti. 

Jaoston toimikausi kestää siihen saakka, kunnes vuonna 2025 toimintansa aloittava kaupunginhallitus nimeää jaostoon uudet jäsenet.

Päätös

Hyväksyttiin liitteen mukaan.

Tiedoksi

Valitut