Kaupunginhallitus, kokous 20.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 134 Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta toimikaudelle 2023 – 2025

KAJDno-2021-425

Valmistelija

  • Tuija Aarnio, Hallintojohtaja, tuija.aarnio@kajaani.fi

Perustelut

Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen tehtävänä on järjestää lukiokoulutusta sekä toisen asteen ammatillista peruskoulutusta, ammatillista aikuiskoulutusta sekä tuottaa palveluja. Liikelaitos hoitaa ja vastaa toisen asteen koulutuksen lainsäädännössä ja järjestämislupapäätöksissä koulutuksen järjestäjälle sekä kuntalaissa kunnalliselle liikelaitokselle määrätyistä tehtävistä. Liikelaitokseen kuuluvat Kajaanin lukion lisäksi Kainuun ammattiopiston Kajaanin, Kuusamon ja Vantaan toimipaikat.

Liikelaitoksen yleistä hallintoa ja taloutta johtaa kaupunginhallituksen alaisena toimiva johtokunta. Johtokunta edistää, ohjaa ja valvoo liikelaitoksen toimintaa. Johtokunta vastaa liikelaitoksen hallinnon ja toiminnan sekä sisäisen valvonnan asianmukaisesta järjestämisestä. Johtokunta valvoo liikelaitoksen etua. Esittelijänä toimii liikelaitoksen johtaja tai hänen estyneenä ollessa hänen tehtävään määräämänsä henkilö.

Johtokuntaan kuuluu yhdeksän (9) kaupunginhallituksen toimikaudekseen valitsemaa jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä. Jäsenistä ja heidän henkilökohtaisista varajäsenistään kuusi (6) nimeää Kajaanin kaupunki, kaksi (2) Kuusamon kunta ja yhden (1) yhdessä Kuhmo ja Suomussalmi, jotka vaihtavat varsinaisen ja varajäsenen paikkoja toimikauden vaihtuessa.

Kaupunginhallitus valitsee puheenjohtajaksi Kajaanin nimeämän jäsenen ja varapuheenjohtajaksi Kuusamon nimeämän jäsenen.

Johtokunnan kokouksessa on läsnäolo-ja puheoikeus yhdellä (1) henkilökunnan edustajalla.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Tolonen, Kaupunginjohtaja, jari.tolonen@kajaani.fi

Kaupunginhallitus valitsee

-  toimikaudeksi 2023–2025 Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen johtokuntaan 9 varsinaista jäsentä ja jokaiselle henkilökohtaisen varajäsenen

-  jäsenistä yhden puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi

-  nimeää henkilökunnan edustajan.

Johtokunnan toimikausi kestää siihen saakka, kunnes vuonna 2025 toimintansa aloittava kaupunginhallitus nimeää johtokuntaan uudet jäsenet.

 

Päätös

Hyväksyttiin liitteen mukaan.

Tiedoksi

Valitut