Kaupunginhallitus, kokous 20.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 137 Elinkeinojaoston jäsenten valinta toimikaudelle 2023 – 2025

KAJDno-2021-411

Valmistelija

  • Tuija Aarnio, Hallintojohtaja, tuija.aarnio@kajaani.fi

Perustelut

Kaupunginhallituksen alaisuudessa toimivan elinkeinojaoston tehtävänä on edistää ja käsitellä kaupunkikehitystä, kaupunkikonsernin elinvoima- ja elinkeinopolitiikkaa sekä elinkeinopalvelujen järjestämistä ja kehittämistä koskevia asioita.

Jaostoon kuuluu kuusi (6) kaupunginhallituksen toimikaudekseen valitsemaa jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä, joiden tulee olla kaupunginhallituksen jäseniä tai varajäseniä. Kaupunginhallitus valitsee ao. jäsenistä jaoston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Jaoston esittelijänä toimii kaupunginjohtaja ja sihteerinä kehitysjohtaja.

Jaostoon kuuluu lisäksi yksi (1) asiantuntijajäsen ja hänen henkilökohtainen varajäsenensä, jotka valitaan paikallisen yrittäjäyhdistyksen esityksestä. Asiantuntijajäsenellä on jaostossa läsnäolo- ja puheoikeus.

 

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Tolonen, Kaupunginjohtaja, jari.tolonen@kajaani.fi

Kaupunginhallitus

- valitsee elinkeinojaostoon kuusi varsinaista jäsentä ja jokaiselle henkilökohtaisen varajäsenen,

- valitsee jäsenistä yhden puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi

- nimeää jaostoon paikallisen yrittäjäyhdistyksen esityksen mukaisesti asiantuntijajäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen.

Jaoston toimikausi kestää siihen saakka, kunnes vuonna 2025 toimintansa aloittava kaupunginhallitus nimeää jaostoon uudet jäsenet.

Päätös

Hyväksyttiin liitteen mukaan.

Tiedoksi

Valitut