Kaupunginhallitus, kokous 8.10.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 179 Hallintojohtajan viran täyttäminen

KAJDno-2024-851

Valmistelija

  • Jyrki Komulainen, Henkilöstöjohtaja, jyrki.komulainen@kajaani.fi

Perustelut

Hallintojohtajan virka oli haettavana 14.8. - 6.9.2024. Hallintojohtajaksi valittavalta edellytetään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa sekä aiempaa kokemusta kunnallishallinnosta. Lisäksi arvostetaan kokemusta vaativista hallinto-, johto- ja esihenkilötehtävistä sekä hyvää organisointitaitoa, aktiivista työotetta sekä sujuvia vuorovaikutus- ja viestintätaitoja. 

Hakuaikaan mennessä virkaan tuli 18 hakemusta. Kaupunginhallitus päätti kutsua haastatteluihin Paula Halosen, Petteri Huurteen, Tiina Isotaluksen, Petra Juutisen, Nina Kiven ja Jori Reijulan. Jori Reijula perui hakemuksensa ennen haastattelua. Haastattelut pidettiin 23.9.2024 ja niihin osallistui kaupunginhallituksen jäseniä, valtuuston puheenjohtajistoa, kaupunginjohtaja ja henkilöstöjohtaja; haastattelun vetäjänä toimi henkilöstörekrytoinnin ammattilainen.  

Haastattelujen jälkeen Paula Haloselle, Petteri Huurteelle ja Petra Juutiselle teetettiin soveltuvuusarvioinnit. Soveltuvuusarvioinnin tulokset on esitelty kaupunginhallitukselle ennen päätöksentekoa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Tolonen, Kaupunginjohtaja, jari.tolonen@kajaani.fi

Kaupunginhallitus valitsee hallintojohtajan toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen 1.1.2025 alkaen.  

Virantäytössä käytetään 6 kuukauden koeaikaa ja virkaan valittavan on ennen viran vastaanottamista esitettävä lääkärintodistus terveydentilastaan. 

Hallintojohtajan virkasuhteen ehdot ja palkkaus perustuvat virantoimituksen alkaessa voimassaolevaan KVTESiin. 

Päätös

Kaupunginhallitus valitsi hallintojohtajan virkaan OTK, KTM Paula Halosen.

Virkavalinnassa käytetään 6 kuukauden koeaikaa. Virkaan valitun on esitettävä todistus terveydentilastaan ennen viran vastaanottamista. 

Henkilöstöjohtaja Jyrki Komulainen oli asiantuntijana kokouksessa asian esittelyn ajan.

Tiedoksi

Hakijat