Tarkastuslautakunta, kokous 26.9.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 50 Selvitys vuoden 2023 arviointikertomuksen havainnoista

KAJDno-2024-48

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Joni Partanen, Talousjohtaja, joni.partanen@kajaani.fi

Perustelut

Valtuusto on kokouksessaan 11.6.2024 § 42 päättänyt pyytää tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa esitetyistä havainnoista ja esityksistä kaupunginhallituksen selvitykset toimenpiteistä ja aikatauluista, mihin esitysten johdosta ryhdytään. Valtuuston päätöksen mukaan selvitysten tulee olla valmiina niin, että ne voidaan käsitellä kaupunginvaltuustossa syyskuun 2024 loppuun mennessä.

Päätösehdotus

Esittelijä

Jari Tolonen, Kaupunginjohtaja, jari.tolonen@kajaani.fi

Kaupunginhallitus antaa kaupunginvaltuustolle arviointikertomuksen havainnoista liitteenä olevan selvityksen ja lähettää selvityksen tiedoksi tarkastuslautakunnalle.

Päätös

Hyväksyi.

Valmistelija

  • Taina Juntunen, Hallintosuunnittelija, taina.h.juntunen@kajaani.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto merkitsi tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023 tiedoksi kokouksessaan 11.6.2024 ja lähetti sen edelleen kaupunginhallitukselle toimenpiteitä varten. Lisäksi se päätti, että kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle syyskuun kokouksessa selvityksen (KuntaL 121.5 §) niistä toimista ja aikataulusta, mihin esitysten johdosta ryhdytään. 

Kaupunginhallitus pyysi toimialoilta, liikelaitoksista ja tytäryhtiöistä kesän 2024 aikana vastaukset tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen 2023 kannanottoihin ja antoi kuntatalain mukaisen lausuntonsa kokouksessaan 27.8.2024. Saadut vastaukset ja kaupunginhallituksen lausunto on viety kaupunginvaltuuston kokoukseen 24.9.2024.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Teemu Niva, teemu.niva@lh.kajaani.fi

Tarkastuslautakunta keskustelee ja merkitsee saadut vastaukset tiedokseen sekä uudistaa tarvittaessa suosituksensa tulevassa vuotta 2024 koskevassa arviointikertomuksessa.

Päätös

Merkitsi tiedoksi.