Tarkastuslautakunta, kokous 26.9.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 48 Elinvoimapalveluiden arviointitapaaminen 2024 - kehitysjohtaja

KAJDno-2024-1195

Valmistelija

  • Taina Juntunen, Hallintosuunnittelija, taina.h.juntunen@kajaani.fi

Perustelut

Tarkastuslautakunnan vuotta 2024 koskevan arvioinnin yhtenä painopistealueena ovat elinvoimapalvelut. Elinvoimapalveluihin kuuluvat  elinkeino- ja yrityspalvelut, työllisyys- ja kansainväliset palvelut sekä viestintä ja markkinointi.

Arviointitapaamiseen on kutsuttu kehitysjohtaja Risto  Hämäläinen, joka toimii myös kaupunginhallituksen elinkeinojaoston valmistelijana. Hänelle on etukäteen toimitettu arviointilomake tapaamista varten.

Talousarvion 2024 mukaan:

"Elinvoimapalveluiden päämääränä on Kajaanin vetovoiman ja pitovoiman ylläpitäminen ja lisääminen. Vuoden 2025 alusta alkaen elinvoimapalveluihin siirtyy merkittävä määrä henkilöresurssia Kainuun TEtoimistosta TE-palvelu-uudistuksen yhteydessä, kun kaupunki hoitaa vastuukuntana perustettavan Kainuu-Koillismaan työllisyysalueen työvoimaviranomaisen tehtävät. Muutoksessa on tavoitteena suunnata resursseja erityisesti ammattitaitoisen työvoiman saatavuuden haasteeseen vastaamiseen."

Talousarviossa 2024 on henkilöstömääräksi ilmoitettu 38,9 ja taloussuunnitelman mukaan se tulee olemaan 98,9 vuonna 2025.

Esityslistan liitteenä on ote talousarviosta 2024/elinvoima ja osaaminen sekä riskit.

Lisätietoja asiasta antaa tarvittaessa kehitysjohtaja Risto Hämäläinen, puh. 044 7100217 tai sähköposti muodossa: etunimi.sukunimi@kajaani.fi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Teemu Niva, teemu.niva@lh.kajaani.fi

Tarkastuslautakunta merkitsee elinvoimapalveluiden vuotta 2024 koskevan katsauksen tiedoksi ja arviointikertomuksessa huomioon otettavaksi. 

Päätös

Risto Hämäläinen oli asiantuntijana asian esittelyn ajan ja poistui kokouksesta klo 17.45 ennen päätöksentekoa. 

Tarkastuslautakunta merkitsi saadun katsauksen tiedoksi.