§ 4 Viemärivahingon hyvitys

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2024-724

Päätöspäivämäärä

28.5.2024

Päätöksen tekijä

Kajaanin Veden johtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 6 §.

Kuvaus

Kiinteistön omistaja (myöhemmin asiakas) vaatii Kajaanin Vesi -liikelaitokselta 4 000 € korvausta viemäritulvan aiheuttamasta vahingosta.

Asiakas oli laittanut 4.11.20223 pesukoneen päälle. Jonkin ajan kuluttua viemärikaivosta oli tulvinut vettä kylpyhuoneen, kodinhoitohuoneen ja WC:n lattialle, josta se oli päässyt kynnyksen kohdalta valumaan talon alapohjaan kastellen talon rakenteita. Viemäritulvan aiheutti Kajaanin Vesi -liikelaitoksen Haukitien runkoviemärin tukkeutuminen 4.11.2023.

Jätevesivahingot on kartoitettu Pohjois-Suomen Kuivaustekniikan toimesta 8.11.2023, josta on laadittu tarkastusraportti. Asiakas on toimittanut korjauksesta aiheutuneet laskut ja muun dokumentaation tapaukseen liittyen Kajaanin Vesi -liikelaitokselle. Kajaanin Vesi on tarkastanut ne ja summa johon korvausvaatimus perustuu on 3936,47 €.

 

 

 

 

Päätös

Päätän, että Kajaanin Vesi -liikelaitos korvaa viemäritulvasta aiheutuneista korjauskuluista kertakaikkisena korvauksena 3936,47 €. Kiinteistön viemäritulva on aiheutunut Kajaanin Vesi -liikelaitoksen runkoviemärin tukkeutumisesta.

Lisätietoja asiasta antaa johtaja Juha Nurminen tai verkostopäällikkö Tapio Kemppainen, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Juha Nurminen, johtaja

Organisaatiotieto

Kajaanin Vesi