§ 2 Taito1 suunnittelutyö KAMOn tilat

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-1176

Päätöspäivämäärä

3.4.2024

Päätöksen tekijä

Kehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 69 a § 

Kuvaus

Menettely:

Kajaanin kampus 2025 kehittämishankkeen tarkoituksena ja tavoitteena on muun muassa luoda Kajaanin kampusalueelle houkuttelevia ja kilpailukykyisiä oppimis- ja työympäristöjä, jotka tukevat aktiivista oppimista, teknologian hyödyntämistä ja yhteisöllisyyttä. Tilojen vapautuminen ja käyttöasteen pienentyminen luovat mahdollisuuksia, mutta myös tarpeita suunnitella tilojen monikäyttöisyyttä ja joustavuutta. Tilojen tulee olla sellaisia, että ne inspiroivat opiskelijoita ja tilojen muita käyttäjiä oppimaan uusia tapoja työskennellä ja hyödyntää esimerkiksi virtuaalitodellisuutta osana oppimisprosesseja.

Tähän hankkeeseen liittyen oppilaskunta KAMO siirtyy Tieto1:stä Taito 1:een – heille rakennetaan tila nykyisen vahtimestarin kopin + naulakon kohdille ja päivitetään tuloaula ainakin lattian osalta muuhun uudistettuun sopivaksi. Samalla KAMO ottaisi Netcafen hoitaakseen. Muutostöiden tavoitteena saada hyötykäyttöön Taito 1 kahvio, ja rakentaa toimivammat tilat oppilaskunnan käyttöön. Kampushankkeen toimesta tilasuunnittelusta on pyydetty liitteenä oleva tarjous NBICompany /nbidesign yritykseltä.

Kajaanin kampus 2025 kehittämishankkeen johtoryhmässä on keskusteltu siitä, että ko. yrityksen käyttö Kajaani kampusalueen muiden kiinteistöjen osalta sisustus- ja kalustussuunnittelun käytössä on perusteltua ja kustannustehokasta, koska sama palveluntuottaja on toteuttanut Tieto1/KAMKn hallintorakennuksen sekä rakentuvan Kampuskeskuksen (Tieto2) sisustus- ja kalustussuunnittelut keväästä 2023 alkaen ja työ Kampuskeskuksen osalta jatkuu edelleen. Suunnittelija tuntee jo ennalta Kajaanin kampusalueen kiinteistöt ja osin saman ilmeen toivotaan yhdistävän kaikkia kampusalueen kiinteistöjä. Suunnittelutyön kustannukset ovat 3 569,85 € alv 0 %. Kustannukset maksetaan Kajaanin kampus 2025 hankkeen määrärahasta.

Hankintamenettely on suorahankinta ja pienhankinta.

NBICompany/nbidesign jätti tarjouksen 9.2.24 (tarjous toimitettu ensin KAMKlle ja hankkeelle tiedoksi annettu 16.2.24 ja käsitelty Kajaanin kampus kehittämishankkeen joryssa 22.3.2024)

Hankintamenettely on suorahankinta. Hankinta on pienhankinta.

 

 

Päätöksen perustelut: 

Taito 1 kiinteistöön sijoittuvien KAMOn tilojen  sisustus- ja kalustesuunnittelussa on tarkoituksenmukaista ja kustannustehokasta käyttää NBICompany/nbidesign yritystä, koska ko. suunnittelija on toteuttanut myös samalla alueella sijaitsevan KAMKn hallintorakennuksen sekä rakentuvan Kampuskeskuksen sisustus- ja kalustesuunnittelut. 

 

Yritysvaikutusten arviointi:

Valitttu toimittaja ei harjoita toimintaansa paikallisesti ja näin ollen hankinnalla ei ole suoranaisia vaikutuksia alueelliseen yritystoimintaan ja työllisyyteen. 

 

Lisätietoja antaa:

Veera Valtanen, veera.valtanen@kajaani.fi
 

Päätös

Kampus 2025 Taito 1/ kampuskeskus sisustussuunnitelman sopimustoimittajaksi valitaan NBICompany/nbidesing. Hankinnan arvo on laskettuna koko sopimuskaudelle 3 569,85 € alv 0%.

Allekirjoitus

Risto Hämäläinen, kehitysjohtaja

Organisaatiotieto

Talouspalvelut