Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen johtokunta, kokous 25.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 19 PPP Köökki Oy:n hallituksen edustajan nimeäminen 

KAJDno-2022-1095

Valmistelija

  • Anni Miettunen, Koulutusliikelaitoksen johtaja, anni.miettunen@kao.fi

Perustelut

Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos/Kajaanin kaupunki on osakkaana Kuusamon kaupungin, Pudasjärven kaupungin, Taivalkosken kunnan, Kajaanin kaupungin sekä Pohjois- Pohjanmaan hyvinvointialueen perustamaan in- house - yhtiöön, PPP Köökki Oy (Y-tunnus 3297457- 1). Yhtiö tuottaa perustajaosakkailleen puhtaus- ja ravitsemispalveluja kuntien sekä hyvinvointialueen ylläpitämissä oppilaitoksissa ja palveluyksiköissä. Yhtiö tuottaa puhtaus- ja ravitsemispalvelut Kainuun ammattiopiston Kuusamon toimipaikassa.

Osakeyhtiössä on kokonaisuudessaan 1000 osaketta, joista arvioidun palvelujen oston suhteessa on määritelty kunkin osakkaan osakkeiden määrä:
a) Kajaanin kaupunki, 20 osaketta
b) Kuusamon kaupunki, 341 osaketta. 
c) Pudasjärven kaupunki, 105 osaketta. 
d) Taivalkosken kunta, 109 osaketta. 
e) Pohjois- Pohjanmaan hyvinvointialue, 425 osaketta.

Yhtiön hallituksessa on perustamissopimuksen mukaan 5-7 jäsentä ja kolmella suurimmalla osakkaalla on oikeus nimetä hallitukseen neljä jäsentä, joista Pohjois- Pohjanmaan hyvinvointialue kaksi, kahdella pienemmällä yhteensä 1- 3 jäsentä.

Hallituspaikoista esityksen tekee nimitystoimikunta ja nimitystoimikunnassa on jokaisen osakkaan edustus. Jokainen osake on yhtälailla äänivaltainen yhtiökokouksessa. Nimitystoimikunta tekee esityksen yhtiökokoukselle, yhtiölle valittavista hallituksen jäsenistä 26.4.2024. 

PPP-Köökki Oy:n hallituksen jäsenenä ja Kuusamon kaupungin edustajan nimettynä varajäsenenä on Jaana Pesonen (Kajaani/KAO).

Lisätietoja asiasta antaa liikelaitoksen johtaja Anni Miettunen, puhelin 040 670 9640, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi(at)kao.fi,

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anni Miettunen, Koulutusliikelaitoksen johtaja, anni.miettunen@kao.fi

Johtokunta esittää PPP Köökki Oy:n hallituksen varajäseneksi Kainuun ammattiopiston, Kuusamon toimipaikan koulutuspäällikkö Jaana Pesosta ajalle 25.4.2024 – 25.4.2025.

Päätös

Hyväksyi