Kaupunginhallitus, kokous 26.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 75 Oikaisuvaatimus, Yrityssetelihakemuksesta tehty päätös 8.3.2024 § 22

KAJDno-2024-354

Valmistelija

  • Seppo Räisänen, Yritysneuvoja, seppo.raisanen@kajaani.fi
  • Tuija Aarnio, Hallintojohtaja, tuija.aarnio@kajaani.fi

Perustelut

Oikaisuvaatimuksen tekijän yrityssetelihakemus on hylätty viranhaltijapäätöksellä 8.3.2024 § 22. Perusteluina on esitetty, että "Yrityspalvelusetelillä tuettavan yritystoiminnan kehittämistoimenpiteillä tarkoitetaan toimenpiteitä, joiden tarkoitus on laajentaa yrityksen toimintaa Kainuun ulkopuolelle, joko kotimassa tai kansainvälisillä markkinoilla. Ao. yritys toimii Kajaanissa ja toiminnan kehittäminen kohdentuu paikallisen tarjonnan kehittämiseen."

Oikaisuvaatimuksen tekijä vaatii viranhaltijapäätöksen muuttamista ja yrityssetelihakemuksen hyväksymistä. Vaatimuksensa perusteluna oikaisuvaatimuksen tekijä esittää, että kehittäminen kohdistuu myös ulkopuoliseen toimintaan, mm. turisteihin ja matkailuautoilijoihin. Oikaisuvaatimuksen liitteenä on tarjous, josta tavoite ilmenee tarkemmin. 

Seppo Räisänen

1. Otteita yritysseteliohjeesta:
a. Yrityspalvelusetelillä rahoitetaan yrityksen kehittämistoimenpiteitä. Kehittämistoimenpiteillä tarkoitetaan yritykseen pitkäkestoisesti vaikuttavia, strategisesti merkittäviä ja yrityksen toiminnan uudistamista tukevia toimia. Yrityksen kehitystoimilla tarkoitetaan toimenpiteitä, joiden tarkoitus on laajentaa yrityksen toimintaa Kainuun ulkopuolelle, joko kotimassa tai kansainvälisillä markkinoilla.
b. Yrityksellä on halukkuus kasvaa ja/tai kansainvälistyä sekä suunnitelma kasvun toteuttamiseksi (kasvulla tarkoitettaan kasvua Kainuun ulkopuolelle)
c. Hakiessaan yrityspalveluseteliä yritys hyväksyy tämän ohjekirjan kokonaisuudessaan.

2. Yrityksen hakemuksesta ei käy ilmi kehittämistoimenpiteitä, joiden avulla yrityksen liiketoiminta laajentuisivat Kainuun ulkopuolelle. Yritys toimii paikallisesti ja oikaisuvaatimuksessa viitatut kehittämistoimet kohdentuvat paikallisen palvelutoiminnan kehittämiseen.

3. Yrityksen toimiala on 45201- Moottoriajoneuvojen huolto ja korjaus (pl. renkaat). Yritys ei ole matkailuyritys. Ohjekirjassa on erikseen mainittu matkailuyrityksille kohdennettavat asiantuntiapalvelut, joita yrityspalvelusetelillä voidaan hankkia..

Hakemus ei täytä yrityspalvelusetelin myöntämisen kriteerejä. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Tolonen, Kaupunginjohtaja, jari.tolonen@kajaani.fi

Kaupunginhallitus hylkää tehdyn oikaisuvaatimuksen perusteettomana. 

Päätös

Hyväksyi.

Tiedoksi

Oikaisuvaatimuksen tekijä