Vuolijoen aluelautakunta, kokous 29.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Vuolijoen aluelautakunnan lausunto Kainuun hyvinvointialueen palveluihin

KAJDno-2024-274

Valmistelija

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Perustelut

Kajaanin kaupunki on asettanut Vuolijoen aluelautakunnan tehtäväksi vaikuttaa toimialueensa päätöksentekoon sekä Vuolijoen liitosalueen kehittämisen. Kuntaliitosalueen kehittäjänä aluelautakunta valmistelee kannanottoja ja lausuntoja asioihin, joiden ratkaisulla on huomattava vaikutus sen toimialueen asukkaiden elinympäristöön, työntekoon tai muihin oloihin. Terveys, sosiaali ja hyvinvointipalvelut ovat merkittävä osa Vuolijoen alueen lähipalveluja ja vaikuttava työllistäjä etenkin naisille.  

Vuolijoen aluelautakunnan toimialueen hyvinvointialueen palvelut järjestetään osana Kajaanin isompaa kokonaisuutta. Alueen asukkaissa on herännyt huoli, että elinvoimalle ja kehittämiselle tärkeät lähipalvelut katoavat hyvinvointialueen säästöpaineessa ja siirtyvät siten Kajaanin keskustaan. Tämän seurauksena aluelautakunnan jäsenistä ja kuntalaisista koottu työryhmä on valmistellut kannanoton Kainuun hyvinvointialueen päätöksentekoon.

 

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Vuolijoen aluelautakunta hyväksyy työryhmän laatiman kannanoton Kainuun hyvinvointialueen järjestämistä palveluista Vuolijoen kuntaliitosalueella.

Päätös

Hyväksyi.