§ 4 Meidän aika -hankkeeseen osallistuminen

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-1223

Päätöspäivämäärä

17.10.2023

Päätöksen tekijä

Hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 28 §

Kuvaus

Kajaanin kaupunki osallistuu laajaan Aktiivinen toimijuus - yhdenvertaisuutta, syrjimättömyyttä ja osallisuutta edistävät palvelut -ryhmähankkeeseen.

Kyseessä on valtakunnallinen hankehaku teemasta: yhdenvertaisuuden ja sukupuolten tasa-arvon edistäminen, huono-osaisuuden torjunta. Kajaanin kaupunki on ryhmähankkeessa mukana omalla osahankkeellaan. Kajaanin kaupungin osahankkeen tavoitteena on vahvistaa hyviä väestösuhteita, yhdenvertaisuutta, väestöryhmien osallisuutta sekä aktiivista toimijuutta. Tavoitteena on myös kehittää palveluita, vahvistaa monimuotoista kaupunkia ja kehittää voimavaroja vahvistavia sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteita Suomen romanipoliittisen ohjelman (ROMPO3) tavoitteiden mukaisesti. Kajaanissa hanke laajennetaan koskemaan romaniväestön lisäksi myös muita vähemmistöjä. 

Kajaanin kaupungin osahanke osa isompaa ESR+ -ryhmähanketta, jossa päähakijana ja koordinoijana on Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen laitos (THL).  Hankkeelle haetaan ESR+ rahoitusta (toimintalinja: 4. Työllistävä, osaava ja osallistava Suomi / erityistavoite: 4.3. Yhdenvertaiseen osallisuuteen). Hankkeen suunniteltu kesto on 2 vuotta, ja hankkeen on tarkoitus alkaa vuonna 2024.

Kajaanin kaupunki rahoittaa hanketta yhteensä 40.000 eurolla. Omarahoitus jakautuu 2 vuoden hankeajalle. Hankkeen omarahoitusosuus on varattu osallisuus- ja hyvinvointijaoston talousarvioon. Kajaanin kaupunki hallinnoi omaa osahanketta ja yhteistyökumppaneina hanketta toteuttavat Kainuun ja Lapin hyvinvointialueet. Kajaanin osahankkeeseen on tarkoitus palkata yksi kokopäiväinen koordinaattori.

Kajaanin kaupungilta hankkeen yhdyshenkilönä toimii hyvinvointikoordinaattori.

Päätös

Kajaanin kaupunki osallistuu omalla Meidän aika -osahankkeellaan Aktiivinen toimijuus - yhdenvertaisuutta, syrjimättömyyttä ja osallisuutta edistävät palvelut -ryhmähankkeeseen, mikäli hanke saa myönteisen rahoituspäätöksen.

Lisätietoja asiasta antaa  hyvinvointikoordinaattori Veera Lintula  sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

hallintojohtaja Tuija Aarnio

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut