Osallisuus- ja hyvinvointijaosto, kokous 21.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 53 Järjestöjen ketterät kokeilut 2023

KAJDno-2023-52

Valmistelija

  • Veera Lintula, Hyvinvointikoordinaattori, veera.lintula@kajaani.fi

Perustelut

Järjestöjen ketterät kokeilut -avustus on ollut haettavana 14.8.–ti 5.9.2023 klo 12.00 kaupungin verkkosivustolta osoitteesta www.kajaani.fi/avustukset. Hakemuksia on ollut mahdollista jättää myös paperisena. Tulostettavat pdf-lomakkeet löytyvät verkkosivuilta.

Järjestöjen ketterät kokeilut ovat olleet nyt toista kertaa haettavana. Järjestöjen ketterät kokeilut -avustus on ollut haettavana myös helmikuussa 2023 yhtä aikaa toiminta-avustusten kanssa.

Jaosto on varannut ketterät kokeilut -kohdeavustukseen vuodelle 2023 yhteensä 5.000 euroa. Yhden ketterät kokeilut -avustuksen enimmäismäärä on 800 euroa. Helmikuun avustushaussa jaosto myönsi ketteriin kokeiluihin yhteensä 1510 euroa. Järjestöjen ketterät kokeilut -avustusmuoto on kokeilussa ja tarkoitettu järjestöjen pienille, uusille ja ketterille kokeiluille, esimerkiksi yhteiskehittämiseen muiden järjestöjen kanssa. Avustusta ei myönnetä järjestön yleiseen toimintasuunnitelmassa olevaan toimintaan. 

Määräaikaan mennessä saapui yhteensä kolme hakemusta. Haettu avustussumma on yhteensä 2400 euroa. Arvioinnissa otetaan huomioon soveltuvin osin järjestöjen toiminta-avustusten myöntämisperusteet, ja erityisesti huomiota kiinnitetään kohtiin: kaupunkistrategia ja elinvoima sekä hyvinvoinnin ja osallisuuden edistäminen.

Esitys ketterät kokeilut -avustuksista oheisliitteenä.

Lisätietojen antaja hyvinvointikoordinaattori Veera Lintula p. 040 194 94 45  sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Veera Lintula, Hyvinvointikoordinaattori, veera.lintula@kajaani.fi

Osallisuus- ja hyvinvointijaosto myöntää kohde- ja kehittämisavustusten järjestöjen ketterät kokeilut -avustukset liitteen mukaisesti. Lisäksi jaosto siirtää jaoston avustusten käyttösuunnitelmassa tälle avustustyypille suunnatut ja käyttämättä jääneet määrärahat 2.340e loppuvuoden 2023 tapahtuma-avustuksiin. 

Avustuksen saaja raportoi kohde- ja kehittämisavustusten käytöstä kesäkuun 2024 loppuun mennessä täyttämällä kohde- ja kehittämisavustusten raportointilomakkeen. Lomake löytyy verkkosivuilta: https://www.kajaani.fi/kaupunki-ja-hallinto/osallistu-ja-vaikuta/avustukset/kohde-ja-kehittamisavustukset

Päätös

Hyväksyi.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

– se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
– kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Kajaanin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluessa siitä, kun pöytäkirja on julkaistu tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Kajaanin kaupunginhallitus

Postiosoite:  PL 133, 87101 Kajaani

Käyntiosoite: Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani

Sähköpostiosoite: kajaani@kajaani.fi

Puhelinnumero:  08 61551 (vaihde)

Kirjaamon aukioloaika: klo 8.00-16.00; juhlapyhien aattoina ja perjantaisin klo 8.00-15.00.

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

– päätös, johon haetaan oikaisua
– se, millaista oikaisua vaaditaan
– millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kajaanin kaupungin  kirjaamosta. Yhteystiedot; ks. edellä.