Työllisyysjaosto, kokous 28.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Kajaanin Haka ry:n Suomea ja sosiaalisia taitoja työelämään -hanke

KAJDno-2023-1068

Valmistelija

  • Milla Tikkanen, Työllisyyspäällikkö, milla.tikkanen@kajaani.fi

Perustelut

Kajaanin Haka ry esittelee uutta hankeaihiota työllisyysjaostolle. Hankkeesta on aiemmin käyty keskustelua työllisyyspäällikön ja rahoittajan kanssa. 

Kajaanin Haka ry hakee Kajaanin kaupungilta kuntarahoitusta Flow- suomea ja sosiaalisia taitoja työelämään- työllisyyshankkeelle yhteensä 45.000 euroa ( Rahoitus jakautuu kolmelle kalenterivuodelle: 20 000€/v.2024 15 000€/v.2025 ja 10 000€/v.2026). Hankkeen kokonaissumma on tämänhetkisten laskelmien mukaan 460.000 euroa. 

Flow- hanke on kaksivuotinen ajalla 1.3.2024 - 28.2.2026.

Hanke täydentää työllisyydenhoidon kuntakokeilua ja tekee yhteistyötä työllisyydenhoidon palveluiden, ohjaamo Nupan/etsivän nuorisotyön ja heidän asiakkaiden kanssa. Lisäksi hanke tukee Kajaanin kaupungin kansainvälisiä palveluita sekä hyvinvointipalveluja että täydentää alueen muuta palveluverkostoa ja hanketarjontaa.

Kohderyhmänä ovat kajaanilaiset kaikenikäiset suomenkieliset ja ulkomaalaistaustaiset työttömät työnhakijat tai työttömyysuhan alla olevat henkilöt Polkuja töihin 4.1- linjan mukaisesti. Erityisesti hankkeen toiminta on suunniteltu henkilöille, joiden voimavarat ovat vähäiset ja/tai suomen kielen ja/tai sosiaalisen kanssakäymisen taidot ovat heikot. Tilastojen mukaisesti erityisesti miehet ja alanvaihtajat tarvitsevat tukea työllistymisessään, mihin tarpeeseen tämä hanke on suunniteltu vastaamaan. 

Hankkeessa on tavoitteena kohdata kahden vuoden aikana 100 asiakasta, joista 70 % jatkaa hankkeesta kohti työelämää tai opintoja loppujen 30 % ohjautuessa omalle polulleen hankkeen tukemana. Asiakkaiden työllistymistä tuetaan työharjoitteluin ja työkokeiluin hankkeen alueellisissa yhteistyöyrityksissä, joita tavoitellaan kohdattavan 50. Näistä vähintään 12 ottaa hankkeesta työharjoittelijan, työkokeilijan tai työntekijän, ja vähintään viidessä järjestetään monikulttuurisuuskoulutusta. 

Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Kajaanin työllisyydenhoidon kokeilutoimisto, Kajaanin työllisyydenhoidon toimijat sekä kumppanuusyritykset, Kajaanin nuorisotyö (Ohjaamo Nuppa), alueen oppilaitokset/ammatinvalinnan ohjaajat, TE-live rekrytointikanava, alueen yritykset, Edukain Next Level- hanke ja muut samaan teemaan liittyvät hankkeet.

Oheisliitteenä Flow- hankkeen tämänhetkinen ESR-hankehakemus, rahoituslaskelma, aikataulutus ja moduulien kuvaukset. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Milla Tikkanen, Työllisyyspäällikkö, milla.tikkanen@kajaani.fi

Työllisyysjaosto myöntää  Suomea ja sosiaalisia taitoja -hankkeelle yhteensä  45 000 euron suuruisen suuruisen rahoituksen, mikäli se saa ESR-rahoituksen. Rahoitus jaetaan vuosille 20 000€/v.2023, 15 000€/v.2024 ja 10 000€/v.2026). Kuntarahoituksesta päätetään lopullisesti kunkin vuoden talousarvion yhteydessä. Yhdistyksen on toimitettava kaupungin työllisyysjaostolle raportit hankkeen etenemisestä kaksi kertaa vuodessa ja loppuraportti hankkeen päätyttyä. Mikäli hankkeen kustannukset eivät toteudu suunnitellusti, yhdistys palauttaa kaupungille sen mahdollisesti liikaa maksaman rahoitusosuuden. 

Päätös

Hyväksyi.

Tiedoksi

Asianosainen