§ 1 Koulutusliikelaitoksen opiskelija-asuntolan väistötilojen vuokraaminen

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2021-79

Päätöspäivämäärä

2.8.2023

Päätöksen tekijä

Koulutusliikelaitoksen johtaja

Päätöksen peruste

Koulutusliikelaitoksen johtokunta on delegoinut,​ 28.5.2020 kokouksessa hyväksytyssä toimintasäännössä,​ päätösvallan liikelaitoksen tarvitsemien toimitilojen vuokraamisesta koulutusliikelaitoksen johtajalle.

Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen toimintasääntö 28.5.2020 § 26

Kuvaus

Oppi 3-rakennuksen kiinteistön vuokrasopimus on irtisanottu osittain Vimpelinlaakson kehittämisliikelaitoksen kanssa kesästä 2021 alkaen, jolloin rakennuksesta on jäänyt asuntolakäyttöön Oppi 3-rakennuksen D-siipi. Jäljelle jääneiden tilojen vuokrasopimus on irtisanottu päättymään 30.6.2023. Kainuun ammattiopiston Oppi 3 kiinteistössä on sellaisia puutteita, jotka vaikuttavat sen viihtyvyyteen ja käytettävyyteen. 

Uutta, korvaava tilaa tarvitaan lukuvuodesta 2023-24 alkaen. Väistötilaa tarvitaan myös asuntolan peruskorjauksen tai mahdollisen uudisrakennuksen rakentamiseksi ajaksi. Asuntolatoiminnan vuokraamisen edellytyksenä on saada vuokrattua kokonainen rakennus, jotta asuntolan valvonta voidaan turvallisesti ja taloudellisesti toteuttaa. Lisäksi kiinteistön tulisi sijaita mahdollisimman lähellä Vimpelin kampusaluetta opiskelijoiden turvallisen liikkumisen ja viihtyvyyden takia. Opiskelija-asuntolatoiminnalle vuokrataan väistötilat Kiinteistö Oy Kajaanin Pietarilta osoitteesta Ketunpolku 5, talo C1-D7. Talo käsittää seitsemän (7) huoneistoa, yhteensä 35 huonetta, joihin majoittuu 2 henkilöä/huone. Huoneistot ovat ns. soluasuntoja. Yhden huoneiston pinta-ala on n. 97 m². Kiinteistö sijaitsee kampusalueella, josta on vuokrattu aiemmin yksi pienkerrostalo asuntolakäyttöön. Kiinteistön vuokra-aika on 1.7.2023 - 30.6.2025 (24 kk). Vuokran määrä vuokra-aikana on 9 557 €/kk. Vuokra on kiinteä, eikä sitä ole sidottu indeksiin määräaikana. Vuokraa tarkistetaan määräaikaisen sopimuksen jälkeen kahdella prosentilla (2 %). Vuokrattavan rakennuksen pinta-ala on 679 m². 
 

Päätös

Päätän väistötilojen vuokraamisesta Kiinteistö Oy Kajaanin Pietarilta (vuokranantaja, y- tunnus 0185799-7) esitettyjen vuokrasopimusehtojen mukaisesti. Allekirjoitettu vuokrasopimus sitoo vuokranantajaa ja vuokralaista, kun päätös on saanut lainvoiman. 

Lisätietoja asiasta antaa johtaja Anni Miettunen, p. 040 670 9640, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kao.fi 

Allekirjoitus

Anni Miettunen, johtaja, Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos

Organisaatiotieto

Koulutusliikelaitos