Ympäristötekninen lautakunta, kokous 24.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 58 Erityisuimarannekkeen uudistaminen

KAJDno-2022-442

Valmistelija

  • Anni Vartila, Liikuntakoordinaattori, anni.vartila@kajaani.fi
  • Aleksi Nyström, Liikuntapalvelupäällikkö, aleksi.nystrom@kajaani.fi

Perustelut

Kajaanin kaupungin liikuntapalveluiden uudistuksen yhteydessä on noussut esille tarve tarkastella erityisuimarannekkeen myöntämisperusteita. Myöntämisperusteet ovat olleet voimassa vuodesta 2013, jolloin Kaukavesi aukesi. Liikuntatulosyksikkö on saanut aloitteita potilasjärjestöiltä ja yksittäisiltä kuntalaisilta asiaan liittyen. Myöntämisperusteiden muuttaminen vaatii järjestöjen kuulemista ja Kainuun hyvinvointialueen asiantuntijoiden näkemystä, jotta myöntämisperusteet palvelevat mahdollisimman hyvin tavoitetta ohjata huonokuntoisia ihmisiä omaehtoisen liikunnan pariin. Nykyisten kriteerien pohjana on vesiliikunnan ja kuntosalitoiminnan tutkitusti myönteiset vaikutukset henkilön toimintakykyyn. Kriteereinä rannekkeeseen toimii ICD-10, International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems, kansainvälinen tautiluokitusjärjestelmä, jonka WHO on kehittänyt. 

Erityisuimarannekkeen käyttäjiä on tällä hetkellä noin 1050 henkilöä. Liikuntatulosyksikön arvion mukaan nykyisten kriteerien piirissä on noin 7500 kajaanilaista. 

​​​​Erityisuimarannekkeen myöntämisperusteiden uudistuksen valmistelua varten on perustettava työryhmä, johon pyydetään edustajat Kainuun hyvinvointialueelta, Kajaanin vammaisneuvostosta sekä ympäristöteknisestä lautakunnasta. Työryhmän tavoiteaikataulu on saattaa työ valmiiksi siten, että uudistus on otettavissa käyttöön vuoden 2024 alusta.

Lisätietoja antaa liikuntapalvelupäällikkö Aleksi Nyström, 044 4214 378, etunimi.sukunimi (at) kajaani.fi

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jussi Heikkinen, Tekninen johtaja, jussi.heikkinen@kajaani.fi

Ympäristötekninen lautakunta päättää käynnistää erityisuimarannekkeen myöntämisperusteiden uudistuksen. Ympäristötekninen lautakunta nimeää työryhmään yhden jäsenen keskuudestaan sekä esittää Kainuun hyvinvointialueelle ja Kajaanin vammaisneuvostolle, että he nimeävät yhden jäsenen kumpikin työryhmään elokuun 2023 loppuun mennessä. Ympäristötekninen lautakunta kutsuu liikuntakoordinaattori Anni Vartilan työryhmän koollekutsujaksi ja sihteeriksi.

Päätös

Varajäsen Jani Haataja esitti jäsen Kaija Patrosen kannattamana jäsen Minna Leinosen nimeämistä ympäristöteknisen lautakunnan edustajaksi perustettavaan työryhmään. Lautakunta hyväksyi esityksen yksimielisesti.

Hyväksyi.

Tiedoksi

anni.vartila@kajaani.fi  ulla.pikkarainen@kajaani.fi tuula.heikkinen@kajaani.fi; Kainuun hyvinvointialue; Kajaanin vammaisneuvosto

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus


Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

– se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
– kunnan jäsen.


Oikaisuvaatimusaika


Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Kajaanin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.


Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.


Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluessa siitä, kun pöytäkirja on julkaistu tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Oikaisuvaatimusviranomainen


Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Kajaanin kaupungin ympäristötekninen lautakunta.


Postiosoite:  PL 133, 87101 Kajaani
Käyntiosoite: Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani
Sähköpostiosoite: kajaani@kajaani.fi
Puhelinnumero:  08 61551 (vaihde)
Kirjaamon aukioloaika: klo 8.00-16.00; juhlapyhien aattoina ja perjantaisin klo 8.00-15.00.


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö


Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

– päätös, johon haetaan oikaisua
– se, millaista oikaisua vaaditaan
– millä perusteella oikaisua vaaditaan.


Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

 

Pöytäkirja


Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kajaanin kaupungin  kirjaamosta. Yhteystiedot; ks. edellä.