Vuolijoen aluelautakunta, kokous 25.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 33 Vuolijoen kylien latuavustukset 2022-2023

KAJDno-2022-452

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Perustelut

Vuolijoen aluelautakunnan vuoden 2023 talousarviossa on varattu 2500 euroa latuavustuksiin. Vuolijoen aluelautakunnan 28.4.2022 kokouspäätöksen mukaisensti on päätetty, että tukea myönnetään maksimissaan 500 euroa/kylä. Tukea tarkennetaan jäsenten pyynnöstä tarvittaessa. Vuolijoen aluelautakunnan talvikunnossapidon tiimi esittää aluelautakunnalle latuavustuksen korottamista nousseiden kustannusten perusteella.

Tukea voivat hakea Vuolijoen alueella muut kyläyhdistykset paitsi Otanmäki ja Vuolijoen kirkonkylä, koska kaupungin ylläpitämät valaistut ladut sijaitsevat Vuolijoen kirkonkylän ja Otanmäen kyläyhdistysten alueilla.Tuen myöntämisen edellytyksenä on, että latu on yleisesti tiedossa ja kaikkien käytettävissä.

Tukea haetaan aluelautakunnalta vapaamuotoisella hakemuksella, josta tulee ilmetä seuraavat tiedot:

  • Hakeva kyläyhdistys
  • Yhteyshenkilö ja hänen yhteystietonsa
  • Kyläyhdistyksen pankkiyhteys
  • Ladun aukioloaika
  • Laskelma (toteutuneesta ladun aukipidosta) ladun pituuden, aukipidon ja verottajan vahvistaman moottorikelkan kilometrikorvauksen mukaisesti. Vuoden 2023 kilometrikorvaus moottorikelkalle on 129 senttiä kilometriltä.

 

Vuolijoen aluelautakunta käsittelee latuavustuksen toukokuun kokouksessaan. Hakemukset toimitetaan aluesihteerille valmisteluun 14.5.2023 mennessä. Uusien kylälatujen pitää ilmoittautua vuoden 2024 avustuksen piiriin 31.8.2023 mennessä.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Aluelautakunta päättää avata latuavustusten haun kaudelle 2022-2023 ja tarkistaa talousarvion määrärahaa toukokuun kokouksessa saapuneiden hakemusten perusteella. Lisäksi aluelautakunta päättää aikataulusta vuoden 2024 avustuksen piiriin ilmoittautumisesta.

Päätös

Hyväksyi.

Valmistelija

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Perustelut

Vuolijoen aluelautakunnan vuoden 2023 talousarviossa on varattu 2500 euroa latuavustuksiin. Vuolijoen aluelautakunnan 28.4.2022 kokouspäätöksen mukaisesti on päätetty, että tukea myönnetään maksimissaan 500 euroa/kylä. Tukea tarkennetaan jäsenten pyynnöstä tarvittaessa. Vuolijoen aluelautakunnan talvikunnossapidon tiimi esittää aluelautakunnalle latuavustuksen korottamista nousseiden kustannusten perusteella.

Tukea ovat voineet hakea Vuolijoen alueella muut kyläyhdistykset paitsi Otanmäki ja Vuolijoen kirkonkylä, koska kaupungin ylläpitämät valaistut ladut sijaitsevat Vuolijoen kirkonkylän ja Otanmäen kyläyhdistysten alueilla.Tuen myöntämisen edellytyksenä on, että latu on yleisesti tiedossa ja kaikkien käytettävissä.

Tukea haki määräaikaan mennessä Käkilahden-, Ojanperän, Kosken- ja Ounaksen kylät. Hakemusten yhteenlaskettu kustannusvaikutus on 1759 euroa.

Kosken ja Ounaksen kylät ilmoittautuivat latuavustuksen piiriin ensi kaudelle ja esittävät latuavustuksen kohdistamista myös latupohjan kunnostustoimenpiteisiin.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Aluelautakunta huomioi Kosken ja Ounaksen kylien ilmoittautumisen ensi kaudelle ja tehdyt kehittämisesitykset. Muut toiminta-alueen kylät lukuunottamatta Otanmäkeä ja Vuolijoen kirkonkylää voivat ilmoittautua vuoden 2023-2024 latuavustuksen piiriin viimeistään 31.8.2023 mennessä. 

Aluelautakunta päättää myöntää latuavustuksen hakeneille kylille liitteen mukaisesti. Latuavustus maksetaan kustannuspaikalta 2913000001/Vuolijoen aluelautakunta .

Päätös

Hyväksyi.

Esteellisyys

  • Eveliina Tervaniemi, Raili Haataja, Toivo Määttä