Kaupunginhallitus, kokous 25.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 94 LISÄPYKÄLÄ: Nuorisojärjestöjen toiminta-avustusten jakopäätöksestä tehty oikaisuvaatimus (lisäpykälä)

KAJDno-2023-49

Valmistelija

  • Sanna Oikarinen, Nuorisopäällikkö, sanna.oikarinen@kajaani.fi
  • Tuija Aarnio, Hallintojohtaja, tuija.aarnio@kajaani.fi

Perustelut

Osallisuus- ja hyvinvointijaosto on kokouksessaan 23.3.2023 jakanut haettavina olleet nuorisojärjestöjen toiminta-avustukset. Jaosto on kokouksessaan 17.10.2022 hyväksynyt järjestöavustusten uudet myöntämisperusteet ja samalla uudistanut avustusmallia. Avustusehtojen mukaan järjestön toiminta-avustusta voi hakea vain siltä osa-alueelta, joka on järjestön päätehtävä. 

Kajaanin Perhokerho ry:n toiminta-avustushakemus hylättiin jaostossa sillä perusteella, että Perhokerho ei ole nuorisojärjestö. Samalla perusteella hylättiin myös toisen yhdistyksen hakemus. Perhokerho ry on tehnyt osallisuus- ja hyvinvointijaoston päätöksestä oikaisuvaatimuksen kaupunginhallitukselle. Kajaanin Perhokerho ry esittää oikaisuvaatimuksenaan, että sille myönnetään sen hakema avustussumma. 

Kajaanin Perhokerho ry haki toiminta-avustusta nuorten kerho- ja retkitoimintaan yhteensä 900 euroa. Osallisuus- ja hyvinvointijaosto hylkäsi hakemuksen, sillä toiminta-avustusta voi hakea vain siltä osa-alueelta, joka on järjestön päätehtävä. Tällä tarkoitetaan sitä, että nuorisotoiminnan järjestöavustusta voi hakea järjestöt ja yhdistykset, joiden päätehtävä on nuorisotoiminta. Kajaanin Perhokerho ry toteuttaa nuorisotoimintaa, mutta heidän kohderyhmänsä ovat kaiken ikäiset kalastuksesta kiinnostuneet kuntalaiset.                 

Yhtä aikaa haettavana olleet ja jaoston jakamat kohde- ja kehittämisavustukset on tarkoitettu tiettyyn kohdennettuun tarkoitukseen. Järjestöt ja yhdistykset ovat voineet hakea kohde- ja kehittämisavustusta muusta kohteesta, kuin siitä, mikä on järjestön päätehtävä. Avustusten myöntämiskriteerien mukaan Kajaanin Perhokerho ry on voinut hakea hakuajan puitteessa ko. toimintaan nuorisotoiminnan kohde- ja kehittämisavustusta.

Osallisuus- ja hyvinvointijaoston avustusmäärärahojen käyttösuunnitelmassa nuorisojärjestöjen toiminta-avustuksiin ja nuorisotoiminnan kohdeavustuksiin varatut määrärahat jaettiin kokonaisuudessaan kokouksessa 23.3.2023 kriteerit täyttäneiden hakemusten kesken. 

Avustusten hakuohjeissa on ohjeistettu selvästi, minkälaiseen toimintaan ao. avustusta voi hakea. Hakijan vastuulla on tutustua hakuohjeisiin ja noudattaa annettua ohjeistusta. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Tolonen, Kaupunginjohtaja, jari.tolonen@kajaani.fi

Kaupunginhallitus hylkää Kajaanin Perhokerho ry:n oikaisuvaatimuksen perusteettomana. 

Päätös

Hyväksyi. 

Tiedoksi

Oikaisuvaatimuksen tekijä