§ 11 Kajaanin paloaseman ja kaupungin varikon rakennusurakka

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-1522

Päätöspäivämäärä

18.4.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

JulkHankL 34 §

Hallintosääntö 69 a §

Kuvaus

Menettely:

Hankinta sisältää Kajaanin paloaseman ja kaupungin varikon rakennustyöt täysin valmiina uudisrakennuksena tarjouspyyntöasiakirjojen ja sopimuksen mukaisessa laajuudessa sekä laatu- ja muiden vaatimusten mukaisesti. Rakennus-, LVI- ja sähköurakoiden hankintamuotona on neuvottelumenettely ja menettelyssä em. työt tarjotaan konsortiona. Neuvottelut käydään ja tarjous annetaan konsortiona, mutta lopulliset urakkasopimukset solmitaan tilaajan ja kunkin konsortion urakoitsijan kanssa suoraan. Konsortion tarjoama kokonaishinta on merkitsevä hinta/ laatu-arvioinnissa. Lopullisena urakkamuotona on jaettu urakka, jossa rakennusurakoitsija toimii pääurakoitsijana ja konsortion muiden urakoitsijoiden tarjoamat urakat ovat pääurakoitsijalle alistettuja sivu-urakoita.

Kajaanin kaupunki/ ympäristötekninen toimiala on pyytänyt osallistumispyynnöllä osallistujia Kajaanin paloaseman ja kaupungin varikon neuvottelumenettelyyn, joka on lähetetty julkaistavaksi julkisten hankintojen ilmoituskanavaan Hilmaan 22.8.2022 ilmoitusnumerolla 2022-107308 ja ilmoitus on julkaistu EU:n virallisessa lehdessä (EUVL) numerolla 2022/S 169-475795. Hankinta on EU-kynnysarvon ylittävä nopeutettu neuvottelumenettely, koska hankinnasta on julkaistu aikaisemmin ilmoitus nimellä Kajaanin paloasema ja kaupunginvarikko 5.4.2022 ilmoitusnumerolla 2022-097856. Ilmoitus on julkaistu EU:n virallisessa lehdessä (EUVL) numerolla 2022/S 070-182622.

Määräaikaan 8.9.2022 klo 16.00 osallistumishakemuksensa jättivät seuraavat neljä (4) tarjoajaa (konsortioita):

RPK Rakennus Kemppainen Oy, Sakela Rakennus Oy, Rakennusliike Halonen Oy ja Sotkamon Rakennus Oy.

Kaikki hakijat täyttivät osallistumispyynnössä vaaditut soveltuvuusvaatimukset ja heidät hyväksyttiin neuvotteluvaiheeseen.

Osallistumishakemusten avauspöytäkirja, liite.

Neuvottelukutsut ja neuvotteluvaiheen laatupisteytykseen vaikuttaneet CASE-tehtävät (hankkeen kehitysesitykset ja riskienhallinta) lähetettiin tarjoajille 12.9.2022. Tarjoajien kanssa käytiin neuvottelut 3.10.-4.10.2022. Neuvottelut olivat luonteeltaan hankkeen toteutusta ja hyvän lopullisen tarjouspyynnön sekä tarjouksen laatimista edistävä kehitystyöpaja. Neuvottelussa kukin tarjoajakonsortio esitteli tilaajan edustajille etukäteen toimittamansa hankkeen kehitysehdotuksiin sekä riskeihin liittyvät asiakirjat (CASE-tehtävä). Neuvotteluun toimitettu aineisto oli osa lopullista laatuarviointia eikä ao. aineistoa voinut enää täydentää lopulliseen tarjoukseen. Hankintayksikkö suoritti neuvotteluvaiheen laatupisteytykset 3.10.-10.10.2022 neuvottelukutsun liitteenä olleiden vertailuperusteiden mukaisesti.  

Kajaanin kaupungin tilakeskus lähetti 7.10.2022 menettelyyn hyväksytyille tarjoajille tarjouspyynnön, jossa esitettiin hankinnan tarkemmat ehdot ja sisältö sekä ohjeet tarjouksen tekemiselle määräaikoineen. Määräaikaan 9.11.2022 klo 12.00 mennessä kaikki neljä tarjoajaa jätti tarjouksensa. Tarjoukset sisälsivät tarjoushinnan ja takuuajan sekä pyydetyt hintaerittelyt. Hinnan ja laadun pisteytys määräytyi aiemmin ilmoitettujen vertailuperusteiden mukaisesti.

Tarjousten avauspöytäkirja, liite.

Tarjoukset arvioitiin kahdessa vaiheessa; tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arviointi ja tarjousten hinta/ laatuvertailu. Kaikki tarjouksensa jättäneet tarjoajat olivat laatineet tarjouksensa pyydetyllä tavalla ja tarjousten liitteinä olivat vaaditut todistukset ja selvitykset.

Päätöksen perustelut: 

Rakennusurakkatarjouksista valitaan tarjouspyynnön mukaisista tarjouksista kokonaistaloudellisesti edullisimman pisteytyksen mukaisen tarjouksen jättänyt urakoitsija. Pisteytyksessä hinnan painoarvo on 70 % ja laadun 30 %. Kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen jätti RPK Rakennus Kemppainen Oy ja konsortion rakennusurakan tarjoushinta on 10.278.200,00 € alv 0 %.

Tarjousten hintavertailutaulukko ja kokonaispisteytys, liitteet.

Hankinnassa noudatetaan rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja (YSE 1998). Hankinnasta tehdään kirjalliset urakkasopimukset konsortion valittujen toimittajien kanssa. Sopimukset allekirjoitetaan hankintapäätöksen saatua lainvoiman ja sopimukset päättyvät ilman erillistä irtisanomista sopimuskauden päättyessä.

Yritysvaikutusten arviointi: Hankinta kohdistuu paikalliseen tai lähialueen yritykseen. Päätöksellä on myönteinen vaikutus paikalliseen yritystoimintaan, se tukee alan paikallisen yritystoiminnan säilymistä ja kehittymistä.

Lisätietoja asiasta antaa Henri Summanen, puh. 044-7100 496 tai etunimi.sukunimi@kajaani.fi.

 

Päätös

Päätän, että Kajaanin paloaseman ja kaupungin varikon rakennusurakoitsijaksi valitaan kokonaistaloudellisesti edullisimman pisteytyksen mukaisen tarjouksen jättänyt RPK Rakennus Kemppainen Oy tarjouksen mukaisella kokonaishinnalla 10.278.200,00 euroa alv 0 %.

 

Allekirjoitus

Jari Tolonen  kaupunginjohtaja

Organisaatiotieto

Tilakeskus