§ 4 Jätevedenpuhdistamon AK2 uusinta

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-98

Päätöspäivämäärä

17.1.2023

Päätöksen tekijä

Kajaanin Veden käyttöpäällikkö

Päätöksen peruste

Hallintosääntö §

Kuvaus

Kajaanin Vesi -liikelaitos pyysi Mipro Oy:ltä tarjousta Marko Kovalaisen (Kajaanin Vesi -liikelaitos) / Joni Pitkäsen (Mipro Oy) tukisopimuskatselmuksissa ja sähköpostivaihdolla (31.8 ja 7.9.2022) käytyjen keskusteluiden pohjalta Peuraniemen jätevedenpuhdistamon AK2 automaatiokeskuksen logiikkalaitteiden elinkaaripäivityksestä. Nykyinen käytössä oleva Mipro Oy:n vuonna 2013 lietteenkäsittelyn uusinnan yhteydessä toimittamat automaation komponentit ovat käyttöikänsä lopussa ja varaosien saatavuus on oleellisesti heikentynyt.  Päivityksellä parannamme järjestelmän toimintavarmuutta ja turvaamme varaosien saatavuuden pitkälle tulevaisuuteen. Automaation logiikkan komponentit on tilattu 9.9.2022,  koska logiikan osien saatavuus on oleellisesti heikentynyt ja toimitusajat pidetyneet. Näin pyrimme varmistamaan, että saamme uuden logiikkanlaitteet varmasti ennen kuin Peuraniemen jätevedenpuhdistamon AK2 automaatiokeskuksen päivitys toteutetaan vuoden 2023 loppuun mennessä. 

Mipro Oy tarjosi Peuraniemen jätevedenpuhdistamon AK2 automaatiokeskuksen päivitystä kokonaishintaan 29.771,00 € (alv 0%) siten, että nykyiset logiikat päivitetään Schneider Electric Oy M580 logiikoilla. Tarjous sisältää logiikkalaitteet tarjouspyynnön mukaisesti ja jännitelähteen. Tarjoushintaan Mipro Oy:llä tehtävään työhön kuuluu järjestelmä- ja tiedonsiirtosuunnittelu, laitteistosuunnittelun, logiikkaohjelmoinnin sisältäen nykyisen ohjelman konvertoinnin uuteen järjestelmään, tehdastestauksen (FAT) Miprolla sekä dokumentoinnin. Kajaanissa paikanpäällä tehtävä asennustyö ja -tarvikkeet, käyttöönottotyöt, matka-ja majoituskulut ja päivärahat laskutetaan toteutuneiden yksikköhintojen mukaisesti.

Mipro Oy:n tarjous T03971 (rev2.0), 7.9.2022, liite 1

Kajaanin Vesi -liikelaitos laitetilaus, 9.9.2022, liite2

Yritysvaikutusten arvointi:

Hankinnalla ei ole suoranaista vaikutusta paikalliseen yritystoimintaan, ellei laitteiden asennuksessa käytetä paikallisia toimijoita.

Lisätietoja antaa Marko Kovalainen puh. 044-7100 561 tai sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

 

Päätös

Päätän hallintosäännön 69 a § nojalla, että Kajaanin Vesi -liikelaitos hankkii Peuraniemen jätevedenpuhdistamon AK2 automaatiokeskuksen päivityksen Mipro Oy:ltä tarjouksen mukaisesti 29.771 € (alv 0%) hinnalla.

Maksuerät: POS1: erä 1: 20% tilauksesta, erä 2: 50% kun noin puolet laitteista on saapunut Mipron varastoon, erä 3: 30% kun kaikki laitteistot on saapunut Mipron varastoon. POS2: erä 4: 60%, kun suunnitteluaineisto on toimitettu tilaajalle kommenteille, erä 5: 40%,  kun laitteistot on FAT testatut ja toimitettu asennusta varten tilaajalle ja erä 6: asennustyöt ja -tarvikkeet sekä käyttöönottotyöt, matkat, majoitukset ja päivärahat erikseen toteutuneen mukaan. 

Hankinta rahoitetaan vuoden 2023 investointimenojen kohdista 29191477 Lietteenkäsittely saneeraus.

Allekirjoitus

Marko Kovalainen, käyttöpäälikkö

Organisaatiotieto

Kajaanin Vesi