Vuolijoen aluelautakunta, kokous 4.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Vuolijoen aluelautakunnalle tiedoksi merkittävät asiat 2023

KAJDno-2023-129

Valmistelija

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Perustelut

1. Kirppuniemen korjaushankkeelle myönnettiin Kainuun ELY:n avustus. Avustus on osa Oulujoen moninaiskäytön puitesopimuksen (OUMO) rahoitusta.

Avustuksen käyttötarkoitus on Vuottolahden Kirppuniemen sataman yhteyteen tulevia rantarakennelmia: uusi kota lahonneen tilalle, bio-wc, roskakatos, pukukoppi ja pihakalusto. Vanhat, käytöstä poistuvat rakennelmat puretaan. Lisäksi alueelle rakennetaan kylän yhteinen uimaranta ja traileriparkki. Alueelta kaadetaan puustoa ja siistitään raivaamalla pusikot.

Aluelautakunta on päättänyt kokouksessaan 24.1.2022 § 55 hankkeen toteutuksesta ja varata määrärahan Kirppuniemen korjaushankkeen kustannuksiin vuoden 2023 kehittämismäärärahoistaan. Fortum Oyj on sitoutunut hankkeen rahoitukseen yhteistyösopimuksella, joka on allekirjoitettu 28.11.2022.

Hankkeen toteutus käynnistyy kevään aikana.

 

2. Osallisuus- ja hyvinvointijaosto on päättänyt kokouksessaan 23.3.2023 § 22 Kajaanin kylä- ja kaupunginosatoiminnan kohdeavustuksista vuodelle 2023. Avustuksen käyttötarkoitus on tukea kylätoimintaa kylätalojen ylläpidon osalta. Yksi Vuolijoen alueen kohdeavustuksesta hylättiin valmistelussa, koska kohde saa avustusta aluelautakunnalta.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Aluelautakunta merkitsee tiedoksi.

Päätös

Aluelautakunta merkitsi tiedoksi.