Vuolijoen aluelautakunta, kokous 4.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 15 Kylä- ja kaupunginosayhdistysten toiminta-avustukset ja kylä- kaupunginosatoiminnan kohdeavustukset 2023

KAJDno-2023-50

Valmistelija

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Perustelut

Kajaanin kaupunki myöntää järjestöjen toiminta-avustuksia kulttuuri-, liikunta ja nuorisojärjestöille sekä kylä- ja kaupunginosayhdistyksille. Osallisuus- ja hyvinvointijaosto on päättänyt uudesta Kajaanin järjestöavustusmallista sekä myöntämisperusteista kokouksessaan 17.10.2022. Kaupunki on ilmoittanut haettavaksi järjestöjen toiminta- sekä kohde- ja kehittämisavustukset 1.2.2023. Avustukset ovat olleet haettavina 1. - 28.2.2023 klo 12 kaupungin verkkosivustolta osoitteesta www.kajaani.fi/avustukset. Hakemuksia on ollut mahdollista jättää myös paperisena. Tulostettavat pdf-lomakkeet löytyvät verkkosivuilta. 

Aluelautakunnan avustusmäärärahojen käyttösuunnitelmassa on varattu kylä- ja kaupunginosayhdistysten toiminta-avustuksiin yhteensä 5.000 euroa vuodelle 2023. Kylä- ja kaupunginosayhdistysten toiminta-avustushakemuksia saapui määräaikaan mennessä 7 kpl. Yksi toiminta-avustushakemuksen jättänyt ei ole kylä- ja kaupunginosayhdistys. Avustusten yleisissä ehdoissa sanotaan, että järjestön toiminta-avustusta voi hakea siltä osa-alueelta, joka on järjestön päätehtävä. Toiminta-avustuksia haettiin yhteensä 11.800 euroa. Kajaanin muiden kylien toiminta-avustuksista (10kpl) ja koko Kajaanin kohde- eli kylätaloavustuksista (7 kpl) päättää osallisuus- ja hyvinvointijaosto. 

Toiminta-avustusten hakemukset on arvioitu osallisuus- ja hyvinvointijaoston hyväksymien myöntämisperusteiden ja pisteytysohjeen mukaisesti. Arviointiperusteiden kategoriat ovat: 1) toiminnan laajuus ja laatu), 2) toiminnan vaikuttavuus, 3) kehittäminen ja yhteistyö, 4) toiminnan rahoitus ja avustuksen tarve, 5) kaupunkistrategia ja elinvoima sekä 6) hyvinvoinnin ja osallisuuden edistäminen.

Esitys Vuolijoen kylä- ja kaupuginosayhdistysten toiminta-avustuksista oheisliitteenä.

Lisätietojen antajaa Sirpa Pöppönen, puh. 044 7100 313 sähköposti muodossa sirpa.popponen@kajaani.fi . 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Aluelautakunta päättää kylä- ja kaupunginosa-avustuksesta liitteen mukaisesti.

Päätös

Palautetaan toiminta-avustukset valmisteluun.