§ 9 Suorahankintapäätös: Tietohallinnon asiantuntijatuki, KV-palvelujen järjestelmämuutos

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-434

Päätöspäivämäärä

31.3.2023

Päätöksen tekijä

Hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 69 a §

Kuvaus

Menettely:

Kajaanin kaupunki on pyytänyt tarjouksen tietohallinnon asiantuntijatuesta Sofigate Oy:ltä kansainvälisten palvelujen järjestelmämuutoksen läpivientiin. Sofigate on jättänyt kirjallisen tarjouksen 16.03.2023. Hankintamenettely on suorahankinta. Hankinta on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta. Arvioitu työmäärä Sofigaten palvelujen osalta on 20-30 henkilötyöpäivää ja hankinnan kokonaisarvo on 19 500 euroa (alv 0%).

Päätöksen perustelut: 

Kajaanin kaupungin kansainväliset palvelut ovat höydyntäneet kotoutumispalvelujen asiakkuuksien hallintaan Kainuun HVA:n sosiaalitoimen kanssa samaa järjestelmää. Kansainvälisten palvelujen kotoutumisen edistäminen sekä kotoutumislaissa säädetyt erityiset toimenpiteet ja palvelut (alkukartoitus, kotoutumissuunnitelma sekä kotoutumiskoulutus) sisältyvät kunnan palveluvelvoitteisiin ja Työ- ja elinkeinoministeriön ohjeistuksen mukaisesti kunnan tulee järjestää tietojärjestelmäratkaisut em. palveluiden hoitamiseksi. Kunnalla ei ole enää oikeutta käyttää aiemmin hyödynnettyä sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmää v. 2023 alusta alkaen ja kunnan tulee siirtää tiedot toiseen järjestelmään tai arkistoon tiedot, joita kunta tarvitsee lakisääteisten tehtävien hoitamiseksi (kotoutumissuunnitelmat ja alkukartoitukset sekä mahdollisesti pakolaisten vastaanotto ja kuntakorvauksiin liittyvät tiedot). Kajaanin kaupungilla ei ole oikeutta käyttää Kainuun HVA:n kanssa samaa asiakastietojärjestelmää kunnan velvoitteisiin kuuluvien palveluiden kirjaamiseen 1.1.2023 alkaen. Hyvinvointialueen kanssa on sovittu, että korvaava ja toimiva ratkaisu pyritään löytämään 30.6.2023 mennessä.

Asiantuntijapalvelun käyttäminen hankinnan läpiviemisessä on perusteltua hankinnan luonteen, laajuuden ja kiireellisyyden huomioon ottaen sekä tietohallinnon resurssipulan vuoksi.

Hankinnassa noudatetaan konsuttitoiminnan yleisiä sopimusehtoja KSE 2013.

Hankinnasta tehdään kirjalliset hankintasopimukset valitun toimittajan kanssa. Sopimus allekirjoitetaan hankintapäätöksen saatua lainvoiman ja sopimus päättyy ilman erillistä irtisanomista, kun korvaava palvelu on otettu käyttöön.

 

Yritysvaikutusten arviointi:

Valittu toimittaja ei harjoita toimintaansa paikallisesti ja näin ollen hankinnalla ei ole suoranaisia vaikutuksia alueelliseen yritystoimintaan ja työllistymiseen.

 

Lisätietoja antaa:

Heikki Hyvönen, etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Päätös

Päätän, että tietohallinnon asiantuntijapalvelua ostetaan Sofigate Oy:ltä kansainvälisten palvelujen järjestelmämuutoksen läpivientiin tarjouksen mukaisilla hinnoilla ja ehdoilla. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on 19 500 euroa (alv 0%).

Allekirjoitus

hallintojohtaja, Tuija Aarnio

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut