§ 2 Kiertotalous ja automaatio-osaamista konepajoille -hanke

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-416

Päätöspäivämäärä

23.3.2023

Päätöksen tekijä

Koulutusliikelaitoksen johtaja

Päätöksen peruste

Koulutusliikelaitoksen toimintasääntö JK 22.2.2023 § 4

Kuvaus

Hankkeen toteutusaika on 16.12.2022 – 31.12.2025. Rahoittajana on Opetushallitus ja  jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus.

Hankkeen tavoitteena on vauhdittaa alan yritysten siirtymää kohti kiertotaloutta, kestävää liiketoimintaa sekä automaation tehokasta hyödyntämistä. Hankkeessa tullaan toteuttamaan koulutuksia sekä toimihenkilöille että tuotannon henkilöstölle. Toimihenkilöiden koulutuksella vahvistetaan osaamista konepajojen ympäristövaikutusten tunnistamisesta, elinkaariajattelusta, kiertotalouden liiketoiminnan ymmärtämisestä, ympäristövaikutusten mittaamisesta sekä raportoinnista asiakkaille. Koulutuksessa ohjataan konepajan toiminnan resurssitehokkuuden arviointiin ja kehittämiseen sekä perehdytään yrityksen hiilijalanjäljen laskentaan. Tuotannon henkilöstölle suunnatun koulutuksen tavoitteena on edistää automaation osaamista ja käyttöönottoa konepajoilla. Koulutuksilla voidaan tehostaa yrityksen toimintaa, edistää osaavan työvoiman saatavuutta sekä mahdollistaa työurien jatkumista, kun työn fyysinen kuormitus automaation myötä pienenee. Hanketta toteutetaan yhteistyössä Savon ammattiopiston kanssa.
 

Päätös

Päätän, että hanke toteutetaan rahoituspäätöksen mukaisesti.

Lisätietoja asiasta antaa kehittämissuunnittelija Osmo Hänninen puh. 044 081 9971. Sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kao.fi
 

Allekirjoitus

Anni Miettunen, johtaja
Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos

Organisaatiotieto

Kajaanin kaupunki