§ 26 Paikallinnen YTO-valinnainen, Kielitaitoa vahvistava suomi toisena kielena 1-9 osp

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-171

Päätöspäivämäärä

2.12.2022

Päätöksen tekijä

KAO rehtori

Päätöksen peruste

Laki ammatillisesta koulutuksesta 531/2017 

Kuvaus

Laki ammatillisesta koulutuksesta 531/2017 luku 2 ja 3 ja ammatillisten tutkintojen perusteista.
Kainuun ammattiopiston paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuva tutkinnon osa.

Yhteisten tutkinnon osien valinnaiset osaamistavoitteet voivat olla tutkinnon perusteissa määrättyjä tai koulutuksen järjestäjän päättämiä muita valinnaisia osaamistavoitteita, jotka tukevat kyseisen tutkinnon osan ja sen osa- alueiden tutkinnon perusteissa määrättyjä tavoitteita. Valinnaisiin osaamistavoitteisiin voidaan sisällyttää myös opiskelijan aiemmin hankkimaa osaamista, joka tukee kyseisen tutkinnon osan ja sen osa- alueiden tutkinnon perusteissa määrättyjä osaamistavoitteita.

Esitetään Kainuun ammattiopiston, Kajaanin ja Kuusamon kaikkien perustutkintojen yhteisen tutkinnonosan, Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen tutkinnon osan paikalliseksi valinnaiseksi osa-alueeksi, Kielitaitoa vahvistava suomi toisena kielenä, 1-9 osp. 

Kielitaitoa vahvistava suomi toisena kielenä valinnainen tutkinnon osa on tarkoitettu opiskelijoille, joilla ei ole vielä valmiuksia suorittaa pakollista viestintä ja vuorovaikutus äidinkielellä, suomi toisena kielenä (4 osp) -kokonaisuutta. Tavoitteena on lisätä suomen kielen sanaston ja rakenteiden hallintaa, parantaa opiskeluvalmiuksia ja antaa valmiuksia suorittaa yto-aineita.  
 

Päätös

Päätän Kainuun ammattiopiston, Kajaanin ja Kuusamon kaikkien perustutkintojen yhteisen tutkinnonosan (YTO), Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen tutkinnon osan paikalliseksi valinnaiseksi osa-alueeksi, Kielitaitoa vahvistava suomi toisena kielenä, 1-9 osp. Valinnainen tutkinnon osan osa-alue tulee voimaan 1.12.2022 alkaen.  

Lisätietoja asiasta antaa Kainuun ammattiopiston vs. rehtori Raisa Ilkko, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kao.fi.

Allekirjoitus

Raisa Ilkko, vs. rehtori, Kainuun ammattiopisto

Organisaatiotieto

Koulutusliikelaitos