Työllisyysjaosto, kokous 15.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Työllisyysavustukset v.2023

KAJDno-2022-1350

Valmistelija

  • Milla Tikkanen, Työllisyyspäällikkö, milla.tikkanen@kajaani.fi

Perustelut

Työllisyysavustukset olivat haettavana 3.-18.11.2022 klo 15.00 mennessä. Määräaikaan mennessä hakemuksen jättivät seuraavat yhdistykset:

Etnika Kainuu ry, Kajaanin Haka ry, Kajaanin Seudun Invalidit ry, Kajaanin Työvoimayhdistys ry, Kainuun Nuotta ry,  Nakertaja - Hetteenmäen kyläyhdistys ry, Spartak Kajaani ry, Kainuun kansalais-, potilas-, ja vammaisjärjestö (Kapova Ry), Kajaanin Venäjä - seura ja Kajaanin Kuohu ry.

Avustusta haettiin kaikkiaan yhteensä 347 903 euroa. Työllisyysavustuksiin varattu määräraha on talousarviossa vuodelle 2023 yhteensä 200 000 euroa. Hakijoiden kanssa käytiin avustusneuvottelut ajalla 14.11- 25.11.2022. Neuvotteluista on kirjattu muistiot ja lähetetty kaikille osallistujille sekä tallennettu oheisliitteenä työllisyysjaoston esityslistalle.

Kainuun Nuotta ry lähetti sähköpostitse vastineen muistioon, joka on tallennettu myös oheisliitteeksi. Kainuun Nuotta ry:lle ei ole maksettu vuoden 2022 avustuksen loppusummaa, koska kumppanuussopimuksen mukaisesti raportteja ei ole toimitettu ajallaan. Raportit on toimitettu kaksi kuukautta myöhässä ja raporteissa oli virheellisiä tietoja liittyen asiakkaiden jatkopolkuihin sekä kotipaikkakuntaan. Raportteja on myös pyydetty sähköpostitse useamman kerran, eikä viesteihin ole vastattu. Työllisyysavustus on tarkoitettu kajaanilaisten työttömien tukemiseen, mutta raportilla oli useampi ei kajaanilainen asiakas. Huolimatta Kainuun Nuotan vastineesta muistioon, työllisyysjaostolla ei ole syytä hyväksyä vuoden 2022 avustuksen loppusumman tilitystä. Avustuksen myöntämisehdot eivät myöskään täyty vuodelle 2023. Myöntämiskriteereistä kaksi ja kuusi eivät täyty.  "Kriteeri 2: Avustuksia myönnetään vain, jos hakijan toiminta ja rahoitussuunnitelmat sekä toimintaperiaatteet ovat sellaiset, että kaupunki voi ne hyväksyä."  "Kriteeri 6: Avustuksia jaettaessa kiinnitetään avustustarvetta harkittaessa erityisesti huomiota suunnitelmalliseen toimintaan ja taloudenhoitoon sekä kaupungin edellisinä vuosina myöntämien avustusten käyttötarkoituksien toteuttamiseen ja toiminnan tehokkuuteen.”

Työllisyysavustukset esitetään myönnettäväksi liitteen mukaisesti. Esitetyn avustussumman suuruuteen vaikuttavat yhdistyksen toiminnan merkitys kokonaisuutena paikalliseen työllisyydenhoitoon sekä toiminnan sisällön laatu, laajuus ja vaikuttavuus. Lisäksi huomioon on otettu aikaisemmin avustusta saaneiden yhdistysten kohdalla asetettujen tulostavoitteiden saavuttaminen edellisellä kaudella ja uusien toimintatapojen kehittäminen ensi vuonna. Laskennallinen avustuksen määrä on suurempi niiden yhdistysten kohdalla, jossa raportoinnissa on voitu todentaa asiakkaiden positiiviset siirtymät kohti avoimia työmarkkinoita sekä opiskelua.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Milla Tikkanen, Työllisyyspäällikkö, milla.tikkanen@kajaani.fi

Työllisyysjaosto myöntää avustukset esittelytekstin ja liitteiden mukaisesti. 

Päätös

Hyväksyi.