Vuolijoen aluelautakunta, kokous 24.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 57 Lausunto Pyöriännevan tuulivoimahankeen YVA

KAJDno-2022-1043

Valmistelija

  • Kirsi Kyllönen, kaavasuunnittelija, kirsi.kyllonen@kajaani.fi

Perustelut

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikennen- ja ympäristökeskus pyytää ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain (253/2017) mukaisena yhteysviranomaisena lausuntoa Winda Energy Oy:n Pyhännällä sijaitsevan Pyöriännevan tuulivoimahankkeen YVA-ohjelmasta. Aineisto on saatavana 16.11.2022 alkaen sähköisesti osoitteessa: www.ymparisto.fi/pyoriannevatuulivoimaYVA .

Hanketta ja ympäristövaikutusten arviointiohjelmaa esitellään tiedotus- ja keskustelutilaisuudessa torstaina 8.12.2022 klo 17-19. Tilaisuudessa esitellään myös hankkeen kaavoitusta. Tilaisuus järejstetään Pyhännän kunnantalon auditoriossa (Manuntie 2, Pyhäntä). Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä Tams-yhteydellä. Etäosallistumisen ohjeet ja osallistumislinkki julkaistaan edellä mainitulla verkkosivulla ennen tilaisuutta.

Kunnissa lausuntopyyntö pyydetään toimittamaan kaavoituksesta ja rakennusluvista vastaaville tahoille sekä kunnan ympäristöviranomaiselle.

Lausunnot pyydetään lähettämään Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselle 16.12.2022 mennessä kirjallisena mieluiten sähköisenä osoitteeseen kirjaamo.pohjois-pohjanmaa@ely-keskus.fi tai postitse osoitteeseen PL 86, 90101 OULU. Viite POPELY/2203/2022. Sähköpostitse toimitettujen lausuntojen tekstien toivotaan olevan kopioitavassa muodossa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Aluelautakunta päättää lausunnon jättämisestä ja nimeää lausunnon valmistelijat.

Päätös

Aluelautakunta päätti valmistella lausunnon ja nimesi valmistelijoiksi Tuija Kallion ja Raili Haatajan.