Vuolijoen aluelautakunta, kokous 24.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 56 Asiointiliikenteen vakinaistaminen ja esitys Kajaanin joukkoliikenteen eläkeläisalennuksen laajentamisesta koko Kajaanin alueelle

KAJDno-2022-1536

Valmistelija

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Perustelut

Asiointiliikenteen kokeiluvuoro on käynnistetty Otanmäen asukkaiden kauppa-asiointia varten Otanmäen ja Vuolijoen välillä. Kokeilua on suoritettu ajalla 20.9.-31.12.2022 ja vuorolle asetetut matkustajavaatimukset on saavutettu hyvin. Vuoron aikataulu lähtee Saaresmäestä klo 8:20 kulkien Kytökosken kautta Otanmäen keskustaan, josta lähtö takaisin Kytökosken kautta Vuolijoelle on klo 8:45. Vuolijoella vuoro kiertää tarvittaessa terveysaseman kautta. Paluuvuoro Vuolijoelta lähtee klo 10:30 kiertäen Kytökosken kautta takaisin Otanmäkeen.  

Kauppa-asioinnin lisäksi vuoroa käytetään mm. laboratoriossa käyntiin. Laboratorio on Vuolijoella avoinna vain tiistaisin ja viimeisin varattava aika klo 13:20. Tästä johtuen asiointiliikenteeseen on esitetty toista paluuvuoroa myöhemmin päivällä. Toisen paluuvuoron avaaminen linjalle mahdollistaisi myös Vuolijoen suunnasta tapahtuvan asioinnin Otanmäen palveluihin. Otanmäessä tarjotaan kunnallisista palveluista kirjasto-, hammaslääkäri- ja kuntosalipalveluita. Kesäaikainen palveluliikenne mahdollistaisi myös allasuimalan käyttäjämäärien lisäyksen.

Kajaanin kaupungin joukkoliikenteessä on eläkeläisalennus voimassa vain kaupunkiliikenteen linjoilla 1-7 sekä palveluliikenteessä. Eläkeläisalennusta voi saada tällöin vain vyöhykkeillä A-C. Linjat 11-16 ja edelleen vyöhykkeet D-E jäävät alennusoikeuden ulkopuolelle. Vuolijoen aluelautakunnan toimialueelta on tullut useampia huomautuksia eläkeläisalennuksen epätasa-arvoisuudesta. Eläkeläisalennusta on esitetty laajennettavaksi koko Kajaanin aluetta koskevaksi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Vuolijoen aluelautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle asiointiliikenteen vakinaistamista ja eläkeläisalennuksen laajentamista koko Kajaanin joukkoliikenteen vyöhykkeille A-E sekä yhden myöhemmän vuoron lisäämistä Otanmäen ja Vuolijoen välille.

Päätös

Hyväksyi.