Tarkastuslautakunta, kokous 4.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 22 Hallinnon ja talouden tarkastuspalveluiden optiokauden käyttäminen tilikaudelle 2025 (1. optiovuosi)

KAJDno-2020-1063

Valmistelija

  • Erja Tuovinen, Hankinta-asiantuntija, erja.tuovinen@kajaani.fi
  • Taina Juntunen, Hallintosuunnittelija, taina.h.juntunen@kajaani.fi

Perustelut

Tarkastuslautakunnan tehtävänä on valmistella valtuuston päätettävät hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat. Kuntalain 122 §:n mukaan valtuusto valitsee hallinnon ja talouden tarkastamista varten tilintarkastusyhteisön. Yhteisön on määrättävä vastuunalaiseksi tilintarkastajaksi JHT-tilintarkastaja. Kunnan tytäryhteisön tilintarkastajaksi on valittava kunnan tilintarkastusyhteisö, jollei tästä poikkeamiseen ole perusteltua tarkastuksen järjestämiseen liittyvää syytä. 

Kajaanin kaupungin hallinnon- ja talouden tarkastuspalveluiden hankintapäätös on tehty kaupunginvaltuustossa 8.2.2021, § 6, ja palveluntuottajaksi on valittu KPMG Oy. Päätökseen sisältyy mahdollisuus option käyttämisestä (1+1 vuotta). Option käyttämisestä tehdään erillinen päätös kaupunginvaltuustossa, ja päätös on tehtävä kolmen vuoden aikana sopimuksen tekemisestä. Kukin tytäryhtiö tekee itsenäisen päätöksen tilintarkastajan valinnasta. Nykyinen sopimus on voimassa 31.5.2025 saakka, jotta tilikauden 2024 tarkastus voidaan suorittaa loppuun.

Kajaanin kaupungin voimassa olevan tilintarkastuspalvelusopimuksen mukaan sopimusta voidaan jatkaa tilaajan yksipuolisin päätöksin kahden (2) vuoden optiokaudella entisin sopimusehdoin. Hinnat ovat kiinteitä koko sopimuskauden ajan, eikä niiden muuttaminen ole mahdollista. 

Kaupungin lakisääteisen tilintarkastuksen arvioitu vuosittainen työpanos on nykyisin 65 päivää, ja EU-hankkeiden tarkastamiseen on arvioitu käytettävän keskimäärin kolme työpäivää. Tytäryhtiöiden tarkastukseen on arvioitu käytettävän 55 työpäivää. 

Lisätietoja hankinnoista antaa hankinta-asiantuntija Erja Tuovinen, puh. 044 4214180 tai sähköposti muodossa: etunimi.sukunimi@kajaani.fi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Teemu Niva, teemu.niva@lh.kajaani.fi

Tarkastuslautakunta ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että Kajaanin kaupungin ja sen liikelaitosten sekä tytäryhtiöiden hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista otetaan käyttöön ensimmäinen optiovuosi. eli 1.6.2025-31.5.2026

Hankinnan arvo laskettuna koko sopimuskaudelle 1+1 vuoden optiot mukaan lukien on 356 820 euroa.

Päätös

Hyväksyi.