Keskusvaalilautakunta, kokous 13.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 13 Avustavan vaalityöntekijän palkkaaminen

KAJDno-2023-746

Valmistelija

  • Tuija Aarnio, Hallintojohtaja, tuija.aarnio@kajaani.fi

Perustelut

Vaalien toimittamisen käytännön järjestelyistä vastaa keskusvaalilautakunnan sihteerinä toimiva hallintojohtaja, kaupunginlakimies muiden tehtäviensä ohella. Vaalien toimittamiseen kuuluvien runsaiden rutiinitehtävien hoitamista varten on tarpeen palkata avustava työntekijä.

 Avustava työntekijä vastaa mm. pääkäyttäjänä äänioikeusjärjestelmään tehtävistä vaalipaikka-, toimitsija- ym. merkinnöistä. Hän huolehtii ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastamisesta, lajittelusta ja mahdollisten merkintöjen tekemisestä äänioikeusrekisteriin. 

 Avustava työntekijä huolehtii yhdessä laitosten kanssa laitosäänestyksen järjestelyistä sekä laatii kotiäänestystä varten vaalitoimitsijoille aikataulun ja tiedottaa tästä äänestäjille.

 Hän myös järjestää sekä ennakkoäänestyksessä että varsinaisena vaalipäivänä äänestysalueilla tarvittavan kaiken materiaalin vaalivirkailijoille toimitettavaksi ja huolehtii vaalien jälkeisestä arkistointi- ja tilastotehtävistä.

Päätösehdotus

Presidentinvaalien avustavaksi työntekijäksi valitaan tietopalvelusihteeri  Raija Leinonen, jolla on aiempaa kokemusta ao. työstä. Hän toimii kokopäiväisenä vaalityöntekijänä 1.1. - 15.2.2024 välisen ajan. Palkkaus on tietopalvelusihteerin palkkaa vastaava ja maksetaan vaalien kustannuspaikalta.

Päätös

Hyväksyi.

Tiedoksi

Raija Leinonen, HR