Vuolijoen aluelautakunta, kokous 30.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 67 Retkiluisteluradan toiminta-avustus

KAJDno-2021-1246

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Perustelut

Vuottolahden retkiluistelijat ry hakee Vuottolahden retkiluisteluradan ja sen yhteydessä olevan ladun ylläpitokustannuksiin avustusta kauden 2022-2023 kustannusten perusteella. Laskelma kustannuksista liitteenä.

Radan ylläpitotiedotteita jakava Vuottolahden retkiluisteluradan Facebook-sivu on koonnut 2063 seuraajaa ja radalla olevan laskurin mukaan kävijöitä kaudella on ollut 6679. Kauden seuraaja ja kävijämäärä on ollut noususuhdanteinen. 

Retkiluisteluradan yhteydessä järjestetty Kohtauspaikan Talvirieha -tapahtuma keräsi runsaasti osallistujia. Liikenteenohjaajilla olevan laskurin perusteella kävijöitä oli peräti 800.

Vuottolahden retkiluistelurata tapahtumineen toteuttaa kaupunkistrategiaa monipuolistaen Kajaanin liikuntapalveluita ja mahdollistaen retkiluistelun harrastamisen luonnonjäillä sekä tarjoten pääsyn Oulujärven jääkannelle nauttimaan luonnosta. Vuottolahden retkiluistelurata on kuntalaisten helposti saavutettavissa oleva monipuolinen lähivirkistysalue.

Päätösehdotus

Esittelijä

Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Vuolijoen aluelautakunta päättää myöntää Vuottolahden retkiluistelurata ry:lle kehittämismäärärahoistaan varaamansa 5000 euron ylläpitoavustuksen sekä kylälatujen jäljellä olevasta latuavustuksiin kohdennetuista määrärahoistaan 500 euron avustuksen retkiluisteluradan yhteydessä olevan ladun ylläpitokustannuksiin. Avustukset maksetaan kustannuspaikalta 2913000001/avustukset.

Päätös

Hyväksyi.

Valmistelija

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Perustelut

Vuottolahden retkiluistelijat ry hakee toiminta-avustusta radan ylläpitoa ja toimintaa varten 5000 euroa.

Retkiluistelurataa on alkuvuosien aikana rahoitettu yksityisvaroin ja Vuottolahden nuorisoseura ry:n hakemien avustustusten tukemana. Radan ylläpitoa on suoritettu lainakalustolla ja talkoolaisten voimin. Radan suosion ja käyttäjäkunnan kasvaessa on Vuottolahden retkiluisteluradalle kuluneen vuoden aikana perustettu yhdistys ja radan toimintaa siirretään Vuottolahden retkiluistelijat ry:n ylläpitoon ja rahoitukseen. Aloittavan yhdistyksen taloudellinen tila on kohtuullisen hyvä, mutta retkiluisteluradalle on suunniteltu kehittämistoimenpiteitä, joiden omarahoitusosuuksiin yhdistyksen varat on kiinnittymässä.

Retkiluisteluradalle suunniteltuja kehittämistoimenpiteitä:

1. Välinevuokraamo ja varusteiden vaihtotilat

2. Radan koneet ja kalusto

3. Verkkosivut ja -kauppa

Hankesuunnittelu on käynnissä ja rahoitushaku on tavoitteena suorittaa viimeistään alkuvuoden aikana.

Vuottolahden retkiluistelijat ry:n hakemus liitteenä 1.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Vuottolahden retkiluisteluradan ylläpito ja toiminta toteuttaa kaupunkistrategiaa ja Vuolijoen aluelautakunnan kehittämissuunnitelmaa järjestämällä ulkoliikuntakohteen kuntalaisten käyttöön. Vuolijoen aluelautakunta hyväksyy ennakkohakemuksen ja myöntää 5000 euroa toiminta-avustusta Vuottolahden retkiluistelijat ry:lle. Avustus maksetaan aluelautakunnan kustannuspaikalta 2913000001/kehittämismääräraha tilille: 

Päätös

Hyväksyi.