§ 2 Suorahankinta HAAS työstökeskus ja sorvi (KAO)

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2024-723

Päätöspäivämäärä

4.6.2024

Päätöksen tekijä

KAO rehtori

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 69 a §

Kuvaus

Menettely:

Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos Kainuun ammattiopisto kone- ja tuotantotekniikan ala investoi HAAS työstökeskukseen ja sorviin. Haas-ohjaus on Kainuun alueen yrityksissä laajalti käytössä. Tällä hetkellä kone- ja tuotantotekniikan ala ei pysty kouluttamaan opiskelijoita ko. ohjauksen käyttöön, koska oppilaitoksella ei ole Haas- ohjauksella olevaa työstökonetta. Haas-ohjaus on ainoastaan Haas-merkkisissä työstökoneissa. Kone- ja tuotantotekniikan ala investoi Haas työstökoneisiin, jotka mahdollistavat kouluttamaan alueen yrityksiin tulevia koneistajia, jotka hallitsevat kyseisen ohjauksen.

Hankintamenettely on suorahankinta ja hankinta ylittää hankintalain kansallisen kynnysarvon.

Päätöksen perustelut: 

HAAS työstökeskus ja sorvi hankitaan GrönBlom Machines Oy:lta. Tarjous pitää sisällään Hankinta sisältää rahdin, asennuksen ja koulutuksen. 

Yritysvaikutusten arviointi:

Valittu toimittaja ei harjoita toimintaansa paikallisesti ja näin ollen hankinnalla ei ole suoranaisia vaikutuksia alueelliseen yritystoimintaan ja työllisyyteen. 

Lisätietoja antaa: Arto Schroderus, arto.schroderus@kao.fi

 

Päätös

HAAS työstökeskus ja sorvi hankitaan GrönBlom Machines Oy:lta tarjouksensa 13.5.2024 mukaisilla hinnoilla: työstökeskus 91 255,75 € alv 0% ja sorvi 62 065,50 € alv 0%. Hankinta sisältää rahdin, asennuksen ja koulutuksen. Hankinnan kokonaisarvo on 153 321,25 € alv 0 %. Hankinta on kertainvestointi.

 

 

Allekirjoitus

Anu Kuosmanen, rehtori

Organisaatiotieto

Talouspalvelut