§ 4 Wilman DVV-rajapinnan hankinta

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2024-924

Päätöspäivämäärä

24.6.2024

Päätöksen tekijä

Koulutusliikelaitoksen johtaja

Päätöksen peruste

Toimintasääntö 22.2.2023  

Kuvaus

AsianosainenDigi- ja väestötietohallintovirasto (DVV) on myöntänyt kunnille yleisen luvan saada väestötietoja VTJ-muutosrajapinnan kautta kunnan oman viranomaistehtävien hoitoa varten. 

Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen toisen asteen oppilaitoksilla, Kainuun ammattiopistolla ja Kajaanin lukiolla on käytössä oppilaitoksen hallinto-ohjelman www-liittymä Wilma. Wilma toimii ja tukee opiskelijahallinnon organisoinnissa, arvioinnissa, ja kodin sekä koulun välisessä viestinnässä. Opiskelijoiden tietoja käytetään päätösten, tiedonsiirron ja laskutuksen pohjalla, joten ajantasaisuus on ehdottoman tärkeää. Ajantasaisten tietojen päivittämiseksi Wilmaan tarvitaan DVV-rajapinta. 

Kajaanin kaupunki yhdessä Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen on saanut tarjouksen Wilman uudesta lisäpalvelusta, DVV-rajapinnasta. Rajapintaesittelyn jälkeen Wilman DVV-rajapinta-asiaa on käyty läpi tietohallinnon, tietoturvan ja tietosuojan näkökulmasta, ja todettu, että palvelu voidaan hankkia Vismalta. 

Ratkaisu on hinnoiteltu erikseen koulu- ja varhaiskasvatuksen osalta. Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen lisenssi 1000 - 4999 oppijamäärällä on 5 000 euroa. Tämän lisäksi Digi- ja väestötietovirasto veloittaa VTJ-muutosrajapinnan lupahakemusprosessista 1 000 € suoraan asiakkaalta, mikäli asiakkaalla ei ole ollut vanhaa Muutostietopalvelua. Palvelusta solmitaan sopimus.

Päätös

Päätän hankkia koulutusliikelaitokselle Wilmaan tarvitaan DVV-rajapinta -lisenssin tarjouksen mukaisesti.  

Lisätietoja antaa Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen johtaja Anni Miettunen, p. 040 670 9640, sähköposti muodossa atunimi.sukunimi@kao.fi

Allekirjoitus

Anni Miettunen, johtaja, Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos

Organisaatiotieto

Koulutusliikelaitos